Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свалят незаконните билбордове в Силистренско
Автор: Екип Ruse24.bg 09:09 / 03.02.2009Коментари (0)250
© Ruse24.bg
Областното пътно управление в Силистра започна наказателна акция по сваляне на рекламни билбордове по републиканската пътна мрежа в региона, поставени не по правилата. На територията на областта има 10 незаконни рекламни съоръжения, чиито собственици до момента не са се възползвали от дадения гратисен период за легализиране на експлоатацията им. Само за година загубите за държавата от неплатените за тях такси и разрешителни са за 4700 лв.
Първата рекламна табела падна бързо и с не много шум . Оказа се, че съоръжението е поставено преди близо 20 години на третокласния път от Силистра за близкото село Калипетрово. Собственикът му обаче така и не е установен и за това демонтажът беше извършен за сметка на Областното пътно управление. Само от неплащането на дължимите такси от това рекламно пано държавата е загубила близо 5000 лв.

"При условие, че се открие собственикът и той види, че сме го демонтирали, ще дойде при нас и ще си го поиска. Длъжен е да си плати разходите по демонтажа, ако желае да си го узакони започва наново процедурата", каза Дарина Жекова - специалист към ОПУ - Силистра.

До крайната мярка се стигна, след като само 17 собственици на билбордове и крайпътни рекламни табели са се възползвали от дадения двумесечен срок за тяхното узаконяване. Други трима собственици са пожелали сами да ги разглобят.

"Декември бяха изпратени предупредителни писма, беше издаден цял месец срок за узаконяването.Срокът беше удължен с още почти цял месец, така че имаха достатъчно възможност да се явят", обясни Жекова.

Наказателната акция за премахване на всички незаконни рекламни пана по републиканската пътна мрежа на областта ще продължи до края на следващата седмица. Демонтажът на нерегистрираните рекламни съоръжения в населените места е ангажимент на общините. Само на територията на Силистренската община има най-малко 6 незаконни пана, за които до момента не е плащан наем.

Източник: БНТ "Север"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: