Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Светкавиците" от Сливо поле получиха национална награда
Автор: Екип Ruse24.bg 17:28 / 21.01.2010Коментари (0)1024
©
Младежки противопожарен отряд "Млад огнеборец" при СОУ "Св.Паисий Хилендарски" - гр.Сливо поле, област Русе, шампион в комплексно класиране на Републиканските състезания на Младежките противопожарни отряди през 2009 г., бе удостоен с награда на Спортната асоциация на МВР за 2009г.

Днес в официалното фоайе на Министерство на вътрешните работи се проведе официална церемония за връчване "Годишни награди на Спортна асоциация МВР за 2009 г.".
Спортната асоциация на МВР отличи най-заслужилите спортисти, треньори и деятели през изминалата 2009 г. На церемонията по награждаването, състояла се в Министерството на вътрешните работи, присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и Павлин Димитров, началникът на кабинета на министъра Бойко Славчев, зам.-министрите на физическото възпитание и спорт доц. д-р Лазар Каменов и Иван Ценов и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Зам.-министър Веселин Вучков благодари на всички, които с високите си спортни достижения и майсторство.защитиха достойнството и авторитета на страната ни и на МВР.
Един от

МПО "Светкавиците", комплексни победители в Десетите републикански състезания «Млад огнеборец 2009» в Каварна, отново донесоха отличие за ОД МВР - Русе. Те бяха номинирани в групата "Най-добре представили се деца в движенията "Млади приятели на полицията" и "Млад огнеборец".

На деветите републикански състезания с МПО "Албена-2008г." през месец юни, отборът „Светкавиците" от гр. Сиво поле се представи достойно, като в дисциплината "400 м. с препятствия" завоюва златните медали и титлата "републикански шампион". На десетите юбилейни републикански състезания "Каварна-2009" МПО"Светкавиците" при СОУ "Св. Паисий Хилендарски" гр. Сливо поле за пръв път от организирането на тези състезания станаха републикански шампиони и спечелиха І-во място в комплексното класиране с общ брой от двете дисциплини - 1044 точки.

Ето какво споделя главен инспектор Николай Попов, настоящ началник на РС ПБС - Ветово, който е един от служителите на пожарната, с най-много заслуги за развитието на движението "Млад огнеборец" в област Русе и през всички години е следил отблизо развитието на отбора и неговите ръководители: 

Отборът от Сливо поле има забележителна спортна биография - досега той е бил финалист в седем от общо десет проведени републикански състезания. През 2006 г. "Светкавиците" станаха вицешампиони в комплексното класиране. През 2008 г. те спечелиха златни медали в дисциплината "400 м щафетно бягане с препятствия", но допуснати фалове и наказателни точки във втората дисциплина ги лишиха от награди в комплексното класиране. На Десетите юбилейни състезания сливополци са втори в щафетното бягане (с най-добро постигнато време) и четвърти в "Бойно разгръщане на 100 м състезателна пътека", но без нито една наказателна точка и по общ брой набрани точки категорично са републикански първенци в комплексното класиране. Освен получените в град Каварна награди, "Светкавиците" получиха награда от кмета на община Сливо поле г-н Георги Големански едноседмична почивка на планина. Освен традициите, победата се дължи на добрата работа на инструктора гл. пожарникар Веселин Ва

©
силев и дългогодишните усилия и съпричастност на началника на Районната служба ПБС в гр. Сливо поле гл. инсп. Харалан Хараланов.

Най-опитният в отбора на "Светкавиците" - Тунай, е на републиканско първенство за пети пореден път. Говори разпалено за това, какво не им е достигнало в предишните години, като отчита че дисциплината и мотивацията са се оказали решаващи за успеха. Брат му Октай е също състезател в отряда, но мястото си е заслужил сам. Едва след месеци упорити тренировки, Тунай признава, че по-малкият му брат се състезава рамо до рамо с него. Това е характерно за нашите млади огнеборци - те са доста честолюбиви. Друга интересна двойка са Павел и Пламен, които са синове на две сестри-близначки. Бягат на съседни постове и са за трета година в отбора. Община Сливо поле е доста пъстра по отношение на живеещите в нея етноси. Хората тук са честни, отрудени, живеят в разбирателство и мир. В един отбор е сплотил усилията на децата гл. пожарникар Веселин Василев инструктор I степен ДПКПД в РУПБС - Сливо поле. Той притежава умение да обединява, дипломатичност, спортен дух. Роден е в с. Ряхово, община Сливо поле. Участвал е като дете в различни спортни ученически селски първенства. Играл е баскетбол в училищния отбор на Техникума по механотехника в Русе, а след това и в мъжкия тим на "Дунав"- Русе. Не е бил ръстов състезател, но е компенсирал с техника и особено със силен дух. Много уравновесен и спокоен, Василев търси хармонията винаги и навсякъде. Викане или повишаване на тон при него никога няма да чуете. Говори тихо, спокойно, убедително. Децата го обичат и го наричат "бате Веско". Готови са на всичко, за да получат одобрението му.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: