Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учредиха Жени ГЕРБ в Бяла
Автор: Екип Ruse24.bg 13:12 / 15.02.2009Коментари (0)367
Общинска структура на Жени ГЕРБ беше учредена в края на тази седмица в Община Бяла. На събитието, проведено на 10.02.2009 г. в залата на Дома на културните дейци в град Бяла, присъстваха представители на областното ръководство на ПП ГЕРБ Светлана Атанасова и Цветан Христов. Домакини бяха общинският ръководител на ПП ГЕРБ - Бяла Мариан Антонов и общинският организационен секретар Евгени Димов.

Светлана Атанасова приветства учредителите, като им пожела много успехи при разрешаването на проблемите на българската жена и за издигане на ролята й в обществено-политическия живот.

След приветствията, водещият на учредителното събрание, разясни процедурата по учредяване на новата структура и обяви дневния ред на събранието. За председател на структурата бяха направени две номинации, за организационен секретар - едно, а за членове на общинското ръководство бяха представени три предложения. Най-много гласове за председател събра Марияна Джикова - помощник нотариус.

Дамите в ГЕРБ в регионален и национален мащаб доказаха, че могат да бъдат толкова добри и успешни лидери, колкото мъжете, че могат да управляват хора, да се справят със стреса, да вземат мъдри решения, да решават проблеми. От 1040 членове на сдружението в Русенско 550 са дами, а над половината от членовете на партията в областта ни също принадлежат към нежния пол. Пет са дамите, които ръководят кметства в Русенско - Николово, Красен, Лом Черковна, Долно Абланово, Брестовица. ГЕРБ има още зам. - кметове - жени, председатели на общински съвети... Жени ГЕРБ в Русенска област ще има решаваща роля при подготовката и провеждането на парламентарните избори през месец юни 2009 година.

Основните цели на формация „Жени ГЕРБ" са стимулиране на участието и включване на жените в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната. Тяхна задача ще е и подкрепата за всяка инициатива, допринесла за интеграцията на жените в европейските структури.

Жени ГЕРБ ще работят за: Стимулиране участието и активното включване на жените в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната; Създаване на предпоставки, осигуряващи пълноценната професионална и обществена реализация на жените; Подкрепяне на всяка инициатива, допринасяща за взаимодействието и интеграцията на жените в европейските структури; Подпомагане усилията за установяване на действена хармония между етичните, икономическите и социалните искания на гражданите на обединена Европа; Активно участие в дискусии, срещи, семинари, конференции и др., свързани с човешкото достойнство, отношенията между индивида и обществото, солидарността между поколенията, принципите на социалната държава и пр.; Създаване на контакти, целящи реализиране на плодотворно сътрудничество между местни, национални и международни организации на основата на демократичността, свободата и солидарността; Защита на социалните интереси на гражданите и ролята на жените; Осъществяване на взаимодействие с държавните органи на управление, органите на местната власт, неправителствения сектор, браншовите организации и т.н., с цел отстояване на основните принципи, прокламирани от ПП ГЕРБ.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: