Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Въдичари се събраха на риболовен празник край Белцов
Автор: Екип Ruse24.bg 13:39 / 02.07.2024Коментари (0)645
Местността "Скалите“ край Белцов се превърна в притегателно място за любители риболовци. Своите умения да примамват и ловят риби по долното течение на река Янтра показаха 25 въдичари на различна възраст. Най-младият участник в надпреварата беше седемгодишната Димана Давидова от Свищов. На обратния полюс застана Христо Цветанов, независимо че отдавна е прехвърлил осемдесетака, страстта му към риболова не спира както и в младежките му години.

Риболовният празник се провежда за пета година, а поредното издание премина под мотото "С въдица и кука няма скука“. Надпреварата печели все повече почитатели – за да покажат уменията си се 16 мъже, 4 жени и 5 деца. На стартова позиция застанаха и представители на три семейства.

С пожеланието "Наслука“ към участниците се обърна кметицата на Белцов, Боряна Георгиева. В приветствието си тя подчерта, че брегът на Янтра привлича все повече хора от различни краища на страната. Гости на риболовния празник бяха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев. Те връчиха наградите на победителите, а за всички участници бяха подготвени грамоти и поощрителни награди.

Тази година река Янтра се оказа "стисната“ към участниците. Независимо от положените усилия и отправени заклинания с различни примамки, те успяха да уловят символично количество и то предимно дребни рибки. Все пак в края на състезанието с най-добър улов приключи Мартин Кирилов от Габрово. Негов подгласник стана Красимир Шопов от Белцов. На трето място в класацията остана Антон Цветанов.

Няколкото часа, прекарани сред природата, на брега на Янтра, се превърнаха в истински празник. Не липсваха песните, танците и игрите, а шегите и многобройните истории за ловци и рибари винаги предизвикваха широките усмивки на присъстващите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Социално недоволство във Франция
Катастрофи в България
Рокади в ДПС
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: