Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам.-кмет отказва информация на народен представител без подадено заявление
Автор: Екип Ruse24.bg 11:19 / 20.01.2010Коментари (0)424
©
Приемна на народния представител Десислава Атанасова се състоя в понеделник в офиса на ГЕРБ в Ценово. Тя започна към 11 ч. Присъстваха членове на общинското ръководство и общинския съветник от ГЕРБ в община Ценово.

С проблеми, мнения и запитвания се явиха граждани основно от Ценово. За пореден път е поставен въпросът със затворения храм в селото, което поставя в унизително положение жителите. Според местната власт той е бил затворен, защото бил осквернен по време на необходим ремонт. В същото време стана ясно, че днес в Ценово трябва да дойде митрополитът от Велико Търново. Поводът е изборът на ново църковно настоятелство, тъй като в края на миналата година е изтекъл мандатът на старото. Очаква се днес също да се повдигне тази тема. Част от Ценовско се води към Великотърновската митрополия. Правена е подписка за преминаване към Русенската митрополия. Решение в тази посока обаче няма.

Поставени са въпросите за снегопочистването и сметопочистването. Понастоящем община Ценово отговаря за тази дейност, но средствата са малко. Хората недоволстват от факта, че боклукът не се изхвърля на сметището, а на нерегламентирани места - като участък от пътя Ценово - Белцов.

Ремонтът на сградата на община Ценово /вътрешно освежаване, подмяна на дограма, изграждане на подстъпи за граждани с увреждания/ по линия на програма „Красива България" също повдига въпроси. Хората смятат, че стойността му е твърде висока.

Отново бе засегната и болната тема за сдружението „Екоживотновъдство" във връзка със стопанисване на общински земи. Този път тя бе засегната от бившия кмет на община Ценово Петър Петров.

При опита си да установи контакт с местната власт и получи отговор от кмета Вл. Калинов и зам.-кмета Красимир Танев Десислава Атанасова се натъкна на трудност. Кметът не бе на разположение, а заместникът му вместо да окаже съдействие на народния представител поискал от нея да подаде заявление за достъп до информация. Това се случва след легитимиране на Атанасова със служебна карта на депутат. Тя се принуждава да напише заявление.

„За първи път ми се случва такова нещо. Тази информация трябва да е публична и да се предоставя на всички граждани. Какво остава за народните представители. Това е скандално!", каза Десислава Атанасова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: