Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
10 преподаватели по селско стопанство специализираха в Германия
Автор: Екип Ruse24.bg 09:34 / 18.09.2009Коментари (0)464
Проект на Сдружение "Партньорство" с немски партньор организацията Verein fur Europaische Itegration, финансиран от Програмата "Леонардо Да Винчи" на ЕС, даде възможност на преподаватели по специални предмети от Професионалната гимназия по селско стопанство "К.Ф.Тимирязев", гр. Две могили и от Висшето училище "Земеделски колеж"- гр. Пловдив, Филиал Русе да повишат професионалната си квалификация в областта на агроекологичното земеделие чрез обмен в Германия, както и да увеличат капацитета на училищата за въвеждане на нови специалности и ново учебно съдържание, свързано с агроекологичното земеделие и с разпространението на иновационни агроекологични практики в област Русе.

По време на обмена те се запознаха с дейността на селскостопанския център Рисвик, гр. Клеве, който развива дейност, свързана с квалификацията на кадрите в областта на земеделието в провинцията Северен Рейн-Вестфалия чрез: надграждащо търговско ориентирано образование за отглеждане на животни; теоретично и практическо обучение на фермери, практиканти-студенти, учителски кадри; консултиране и семинарно обучение на земеделски стопани; информиране за новостите в развитието на екологичните земеделски практики, запознаване със законодателството в областта на селското стопанство.

Програмата на обмена предвиждаше лекции от водещи немски преподаватели по различни теми, свързани с целите на обмена и интересите на бенефициентите по проекта. В програмата на обмена бяха включени посещения и наблюдение на екостопанство за производство на плодове; изследователска лаборатория за анализ на продукцията и обслужване на аграрните ферми към Селскостопанската камара на провинция Северен Рейн-Вестфалия; ферма за пчели и производство на мед и други пчелни продукти; център за отглеждане на различни раси овце и свине; пазар за екологична продукция; лаборатория за изследване и контрол на растителни и животински храни; биогазинсталация, вятърен генератор и фотоволтаична инсталация.

Реализацията на проекта ще допринесе за изпълнението на националните и регионалните секторни приоритети на политиката за устойчиво развитие на земеделието и селските райони чрез повишаване качеството на професионалното образование и обучение на бъдещите фермери, в съответствие с европейските стандарти на водещи в тази област страни на ЕС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: