Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
20 русенски художници разказват за красотата на есента
©
Изложба, посветена на есента, е подредена в малката зала на ул. "Борисова“ 6 в Русе. Тя е традиционна и се организира от Дружеството на художниците в града с председател Николай Колев. Експозицията бе официално открита от главния секретар на Областната администрация Ирена Тодорова и заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев. Подобна изложба се организира за трети пореден път и тази година в нея участват 20 автори с малко над 100 картини. Повечето от произведенията не са показвани досега.

"Днешната експозиция пресъздава по един неповторим начин прекрасната есенна атмосфера и пъстрота на сезона в живота ни“, каза Тодорова и благодари на художниците за личния им принос в съвременната ни култура.

"Именно заради хора като Вас, Русе винаги е бил специален град, изпълнен с неповторим дух и атмосфера. Продължавайте да ни провокирате и радвате със своето изкуство, да ни зареждате с енергия особено в тези динамични дни“, допълни главният секретар на Областната администрация.

"Есента е не само един от най-живописните сезони, но и време, в което природата ни поднася вдъхновение във всяка багра и форма. Русе, със своята уникална красота и богата културна история, без съмнение е място, което стимулира творческите души да пресъздадат тези чудни есенни мигове върху платното“, сподели от своя страна заместник-кметът Златомира Стефанова. "Чрез вашето изкуство ще имаме възможността да преоткрием есента през вашите очи и да се насладим на нейното неповторимо очарование“, допълни още тя и пожела на участниците в изложбата здраве и творческо вдъхновение.

Представени са различни концептуални и естетически виждания, специфични със своята авторска индивидуалност, като картините са вдъхновени най-вече от Русе и региона. Основните методи, на които са заложили художниците, са маслените и акрилни бои, както и акварела. Изложбата ще може да бъде разгледана до 3 октомври.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: