Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
22 пожара за последните три денонощия русенско
Автор: Екип Ruse24.bg 13:47 / 13.07.2008Коментари (0)354
За последните три денонощия екипи на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението - Русе са реагирали на 22 сигнала за произшествия.

Голяма част от инцидентите са се разминали без нанесени материални щети - гасили са 5 пожара в сухи треви и храсти, два в отпадъци, 2 са били в стърнища - в землището на с. Ботров, реагирали са също на сигнали за запалени контейнери за смет в Русе, както и за пожари в два апартамента в Русе - единият се е оказал забравено ядене на котлон, а другият фалшив. Четири от произшествията са били с нанесени материални загуби.

Три случая са били регистрирани в петък. В 14.40 екипи са изпратени на ул. "Независимост" в Русе, където е имало пожар в павилион. Забравена закуска в тостер е била причината за запалването. До електическия уред е имало горими материали. Унищожени са хранителни продукти, пари от оборота и документи.

В 14.33 часа беленските огнеборци са изпратени по сигнал за горяща стопанска постройка в Борово. Там поради късо съединение са се запалили фураж, покривна конструкция и вещи.

Около 16.00 часа е възникнал пожар във вилната зона "Капаклийка" в землището на с. Пиргово. Четири противопожарни екипа са изпратени за да овладеят огнената стихия. В резултат на запалването са изгорели дви вилни постройки и лозови насаждения. Благодарение на действията на пожарникарите е предодвратено разпространението на пламъците към съседни вили. Причините за запалването не са установени, предполага се, че е бил запален огън за изгаряне на отпадъци, който е оставен без надзор или не добре изгасен.
Тази нощ е изгорял автомобил в Русе. Произшествието е възникнало около полунощ на ул. "Зорница" зад детска градина "Червена шапчица" в Русе. Возилото с марка "Форд Сиера", без регистрационни номера, е напълно обгоряло. Огнебоците са хвърлили около 700 литра вода за да потушат огъня. Нанесената щета е около 1000 лева.
На местопроизшествието е извършен оглед от оперативна група от ОДП - Русе. Случаят се разследва, води се дознание.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: