Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
41 човека завършват с отличен успех РУ
Автор: Екип Ruse24.bg 08:32 / 24.07.2008Коментари (0)333
© Ruse24.bg
41 са абсолвентите-първенци на випуска и първенци на специалностите в Русенския университет тази година, които ще получат дипломите си за магистри и бакалаври лично от ректора доц. Христо Белоев на тържествена Церемония по Промоцията на випуск 2008 на 26 юли.

Първенците на Випуска са петима - трима магистри и двама бакалаври. Сред магистрите са и двамата пълни отличници на Випуска - Детелин Цанов Руневски от специалност Електроника, който е първенец на техническите специалности със среден успех от следването 6.00 и от дипломната защита - 6.00; и Радостин Георгиев Стоянов от Стопанско управление със същия успех - първенец на хуманитарните специалности. Тази година е излъчен и първенец на Випуска сред чуждестранните студенти - това е Магистър по мениджмънт на регионалното развитие Даниел Блажо Митевски от Македония със среден успех от следването 5.83 и от дипломната защита - 6.00.

При бакалаврите първенец на хуманитарните специалности е Пламена Цветкова Белчева от Кинезитерапия с резултати 5.96 от следването и 6.00 от държавните изпити, а Радослав Райчев Прахов от Електроника с резултати 5.87 от следването и 6.00 от дипломната защита е първенец на техническите специалности.

Общо 36 са първенците на специалностите - магистри и бакалаври - по факултети. 21 от тях са с отличен (над 5.50) успех от следването и дипломната защита/или държавните изпити. С най-много отличници са факултетите "Бизнес и мениджмънт" - 7; и "Електротехника, електроника и автоматика" - 6. А от специалност Маркетинг при магистрите са излъчени двама първенци, защото са постигнали един същ отличен успех - Петя Георгиева Бодуркова и Бранимир Огнянов Стефанов имат среден успех от следването 5.93 и от дипломните защити - 6.00. Факултет "Природни науки и образование" излъчва 4-ма отличници с успех над 5.50, Аграрно-индустриалният факултет - 2-ма, Машинно-технологичният и Транспортният - по 1.

Ръководители и представители на редица фирми и партньорски институции участват във факултетните церемонии по Промоцията на Випуск 2008 във Втората част на тържеството.

Гости на Аграрно-индустриалния факултет са "Бъчваров" ЕТ и "Борджиев" ЕТ.

Машинно-технологичният факултет е поканил "Алкомет" АД-Шумен, "Жити" АД, "Мадара" АД-Шумен, "Монтюпе" ЕООД, "Прециз Интер Холдинг" АД, "Русенска корабостроителница" АД, "Спарки" АД-Русе, "Труд" АД.

Фирмите БТК, ТЕРАКОМ ООД, Е.ОН, ДАРТЕК ООД, СТЕМО ООД, ВиК, Топлофикация, ТЕЦ-Изток, NetWorks България ООД гостуват на дипломирането на випускниците на Електрофакултета. Транспортният факултет организира специална среща на своите абсолвенти с представители на работодателите БУЛАГРО МАШИНИ, Мото Пфое, ЕСТРАНС и Товарни превози.

Ръководители и представители на Многопрофилната болница за амбулаторно лечение, здравна къща МЕДИКА и Регионалния инспекторат по образованието гостуват на факултет "Природни науки и образование".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: