Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
76 млади висшисти са изявили желание за работа в публичната администрация
Автор: Екип Ruse24.bg 11:37 / 14.05.2009Коментари (0)226
Общо 76 млади висшисти са подали документи в трите бюра по труда в област Русе за работа в публичната администрация по програмата "Старт на кариерата". Процедурата стартира на 6 април и документи на кандидатите за работа се приемаха до 24 април. Търсените специалисти за обявените общо 20 работни места в областта са от сферата на икономиката, правото, информационните технологии, маркетинга, социалните, стопанските и техническите науки, педагогиката, инженерните специалности. Според условията всеки един младеж можеше да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място в една институция - централно ведомство, областна или общинска администрация.

За заявените от Областна администрация 2 работни места са подали документи 24 млади висшисти, като за едното кандидатстват 19 души, а за другото - 5. За обявените 8 места в общинските администрации в област Русе най-голям е интересът към тази в областния център /17 младежи/, за работното място в Община Бяла документи са подали 4 младежи, а в Община Ветово - 3, по един са кандидатите за общо трите места в общините Иваново, Сливо поле и Ценово. Нито един младеж, отговарящ на критериите в конкурса, не е подал документи за обявените места в общинските администрации в Борово и Две могили.

За десетте работни места в териториални поделения на централни ведомства са подадени общо 139 комплекта документи. В дирекциите "Регионална служба по заетостта" и "Бюро по труда" - Русе за търсените общо 2 специалисти подадените молби са 28 /11 за ДРСЗ и 17 за ДБТ/. За двете обявени работни места в дирекция "Инспекция по труда" са кандидатствали 23 млади висшисти. За ТД на Националната агенция за приходите кандидатите са 24; за НОИ - 23; за РД на Агенцията за държавни вземания - 13; за областна дирекция „Земеделие" - 16; за Териториалното статистическо бюро - 10; и за Центъра за изпитване на земеделска, горска техника и резервни части-Русе - 2. За всяко от тези ведомства е обявено по едно работно място.

Комисиите за подбор ще номинират по четирима кандидати за всяко работно място, които са с най-висок резултат по утвърдените критерии и ще ги насочат за интервю при съответния работодател. Списъците с номинираните, а след това и с приетите младежи ще бъдат изнесени на информационните табла на дирекциите "Бюро по труда" и публикувани в интернет страницата на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg. Класираните на първо място при повече от един работодател ще могат да избират на кое работно място искат да постъпят и към освободените позиции ще бъдат насочени следващите в класирането.

Предвидено е процедурата да приключи до края на юни
Програмата "Старт на кариерата" на Министерството на труда и социалната политика дава възможност на млади висшисти да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Одобрените младежи ще получават заплата в размер на 400 лева в рамките на 9 месеца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: