Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
92 спирки на градския транспорт в Русе вече са с нови навеси
Автор: Екип Ruse24.bg 17:18 / 17.01.2014Коментари (0)460
©
92 спирки на градския транспорт в Русе вече с нови спирконавеси. Това стана ясно на днешната пресконференция, организирана от Община Русе, с участието на представители на фирмите - концесионери на 260 спирки от градския транспорт. На нея бяха коментирани въпроси, свързани с изграждането и монтирането на новите спиркови навеси и павилиони. Срещата беше организирана в резултат на редица сигнали от граждани и медии, свързани с монтирането и експлоатацията на новите съоръжения. 
 
От страна на концесионерите на пресконференцията присъстваха Георги Йорданов - представител на фирмите "Национална Агенция Разпространение" ЕАД и "Фактор плюс" ЕООД за град Русе и Милослав Дяков - инженер строителство и техническа поддръжка. На срещата с медиите, Община Русе беше представлявана от Нели Миткова - директор на дирекция "Икономика и управление на собствеността", Гинка Билчева - началник на отдел "Стопански дейности и защита на потребителя" и Искра Антонова - началник на отдел "Транспорт". 
 
Миткова припомни основните ангажименти на двете страни по договорите, сключен между Община Русе и фирмите-концесионери. Контрактите са влезли в сила от 4 октомври 2012г. Срокът за изграждане на спирките е три години - до 4 октомври 2015г. Съгласно договорите, концесията върху спирките е предоставена за срок от 15 години. Едно от основните задължения на концесионерите е да извършват за своя сметка необходимата поддръжка и благоустройство, както и да поддържат чистотата и безопасността на обектите, включително да почистват от сняг, лед и замърсявания в района на спирките. 

Представителите на концесионерите направиха кратък отчет на свършеното по договорите. До момента са подменени 92 спиркови навеса. Поставени са 27 павилиона. Монтирането на новите съоръжения продължава поетапно по предварително разработена програма. Представителите на фирмите-концесионери заявиха, че при монтирането им се извършва ремонт и на настилката, върху която се полагат те. 

Концесионерите се ангажираха максимално да съкратят срока между демонтирането на старите и поставянето на новите спиркови навеси. Взети са под внимание всички сигнали на граждани във връзка с конструкциите на съоръженията и са направени съответните подобрения. Представителите на фирмите заявиха готовност и в бъдеще да реагират своевременно на подадените от граждани и медии сигнали.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Земетресения в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: