Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Архитект: Русе е зачеркнат град, от център вече е периферия
Автор: ИА Фокус 19:01 / 04.11.2023Коментари (3)9035
© Българска история
"Цял живот тук съм живял. Виждам един неработещ и не функциониращ град. Вторите етажи са мъртви, няма хора. Тук няма индустриално развитие, няма производство, освен леярната, тук никой не иска да развива някакво производство, каза по БНР архитектът Венцислав Илиев.

Арх. Венцислав Илиев е един от най-уважаваните русенци, защитник на архитектурното наследство на града и върл противник на бутафорното "възстановяване" на стари сгради.

Негови проекти са оценени не веднъж в националния конкурс "Сграда на годината" и привличат погледа със съвременния си изглед и адекватност в околната среда. Арх. Илиев е изключителен меломан, но и как иначе, след като е син на диригента и композитор Константин Илиев.

То никой не може да разбере защо е тая разруха - от нямане на интерес или от имане на интерес. Миналото не можем да върнем, няма начин, след като сме се докарали до там Русе от център, столица на Дунавския вилает, да стане периферия, каза още той.

"Задраскан е, зачеркнат е, ще бъда съвсем краен! С една магистрала ни мотаят вече с години...Кметът трябва да работи и по посока да използваме Дунав като възможност за търговия. Ние не си запазихме и корабостроителните заводи, за разлика от румънците, които си построиха Железни врата и Дунава спира до там и край..., каза още Илиев.

"Големият проблем на Русе е праха - ние дишаме нещо, което влиза в дробовете ни, това е опасното. Причината е в автомобилния трафик и в не измитите улици. Общественият транспорт е на ниско ниво, затова всеки се е качил на кола".

Работеща администрация, чистота и обществен транспорт са трите най-важни задачи на всеки кмет, категоричен е архитект Венцислав Илиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.11.2023 г.
0
 
 
Не е само Русе! В Бургас е същото.Защо си мислите че печели сегашния стар кмет? Ами защото всичките му избиратели са в общинските фирми и администрацията. Друго в града не работи.След като се мръкне града е мъртвило- такси не можеш да си хванеш.
Aнонимен
на 06.11.2023 г.
0
 
 
Само слушаме обещанията и големите им приказки, бла, бла, бла... Огромни проблеми, ужасни улици, така нареченото международно е по-зле от третокласен път. Защо не се поддържа, обрасъл като джунгла, къде са сумозаглъшителните съоръжения?? По нечий джобове, да отидат кметовете и общинските съветници до Гюргево и да видят как се прави всичко. Замърсен въздух, отровен град, жалко за Русе.
Aнонимен
на 05.11.2023 г.
0
 
 
Така е, и има още негативи!! Днес минах през парка на младежта и бях потресена!!!! Така прехваленият скейт парк, който е в процес на строеж вече създава проблеми!!!! Изсечени дървета и борове и нечовешки шум само от един интусиаз който беше поставил една дъска на алеята (в очакване на скейт парк)и шума който предизвиква по алеята която ми беше любима за отдих!!!И на майките с колички (абсурд вече шума ще бъде постоянно)В близост е болницата на туба където болните имат нужда от въздух и спокойствие Не вярвам че се повтори грешката с Мол до Онко диспансера,!!! Тези две постъпки са осъдителни и трябва да лежат на съвестта на предприемачите "!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Автобус се обърна край Своге, има много жертви
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: