Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
България изпусна възможността да рекламира туризма си по Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 10:56 / 27.06.2008Коментари (0)412
© Ruse24.bg
България е изключена от международната туристическа рекламна общност "Дунав", поради което наши фирми не успяха да участват в международни проекти, както и да бъдат представяни чрез тази организация. Това съобщи в Русе Урсула Дойч, генерален секретар на туристическа рекламна общност "Дунав". До 2006 г. страната ни натрупа дълг от членски внос от 60 хил. евро, като никой не пое ангажимента сумата да бъде платена и държавата ни бе изключена от сдружението.

Годишният членски внос е 14 хил. евро, каза Урсула Дойч. Самата държава трябва да определи кой е отговорен за заплащането на таксата за членство, дали от бюджета или от компании от бранша, допълни тя.

Годишният бюджет на организацията е 180 хил. евро и въпреки скромната сума тя реализира много проекти, най-мащабен от които беше Дунавският салон, в който български фирми не можаха да се представят заради финансовите неуредици, съобщи още генералният секретар на Международната туристическа рекламна общност. В сайта нашите компании нямат в момента достъп и до прессъобщенията, свързани с популяризиране на организацията, в сайта няма информация за българските туристически фирми. "Надяваме се, че проблемът с България ще има положително развитие",  допълни Дойч.

Генералният секретар на организацията положи неимоверни усилия да запази членството на България, каза председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. Това е частна организация, като голяма част от членуващите в нея дунавски страни заплащат таксите си чрез бизнес структури, обясни тя. За издължаването на сумата ни беше поставен краен срок, в който тези 60 хил. евро трябваше да бъдат внесени, допълни Крушкова. "Миналата година в Русе в диалог с бизнеса попитах кой би могъл да се съгласи да поеме поне част от тези задължения и има ли наистина интерес от участие в международната туристическа рекламна общност", заяви тя. Тогава обаче не се е появила нито една компания, която да се ангажира с бъдещите такси за членски внос.

"Сезирах Министерството на външните работи в лицето на вицепремиера Ивайло Калфин за съдбата на този членски внос за в бъдеще, тъй като, ако участието в подбора структура не носи съответните дивиденти и интерес, трябва да е ясно изразено отношението на всеки един", съобщи Анелия Крушкова. Браншовите организации, от една страна, бяха ядосани от това, че излизаме от тази организация, но от друга, никоя от тях не пожела да поеме поне част от средствата, каза още тя. Това не значи, че в бъдеще, когато представителите на бизнеса, които имат интерес да участват в такъв тип сдружение, не могат да кандидатстват да влязат с пълни права или като наблюдатели.

Източник: в. "Дневник"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: