Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Бурята срути балкон на сграда-паметник в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:50 / 22.03.2013Коментари (4)2878
Силният вятър събори балкон на сграда в Русе. Терасата е рухнала тази нощ на главната улица "Александровска". По чудо заради късния час няма пострадали. Това не е първият инцидент с тази сграда, след като преди два дни от него се откъртиха няколко каменни парчета. Тогава от общината незабавно поставиха заграждения около мястото. Силният вятър и дъждът през нощта са разрушили окончателно напукания балкон и той се е стоварил на тротоара. За съжаление повечето сгради по главната улица, която е ансамблов паметник на културата, са в подобно състояние.

Собствениците им са реститути и предпочитат да събират наемите от магазините, вместо да поддържат имотите си, коментират русенци.

Кметът Пламен Стоилов незабавно е издал поредно предписание за обезопасяване на сградите. В началото на месеца е била направена проверка на състоянието на всички опасни участъци в града, тъй като това не е първи случай на паднали балкони или облицовъчни плочи. При последния инцидент, когато плоча падна от 15-етажен блок върху главата на случайно преминаваща жена, русенката остана инвалид за цял живот.

"Лошото е, че тези предписания са връчват, а собствениците не предприемат никакви действия. Имам информация, че такива предписания са издавани и от предишната администрация, но също без резултат. В момента кандидатстваме с проект за свързване на новия със стария център и когато започне изпълнението му, там, където задължителните предписания не са извършени, общината ще извърши тези ремонти по фасадите и след това ще си търси парите по съдебен ред", коментира Пламен Стоилов пред БГНЕС.

Той припомни, че при инцидент с пострадали хора отговорността се носи от собственика на имота. По ул."Борисова", където също падат масово плочи, вече представителите на етажната собственост са взели мерки. Общината от своя страна извършва в момента паспортизация на собствената си сграда, от която също има два случая на паднали плочи, за да бъде обезопасена. За държавните сгради са изпратени писма до областна администрация да вземе съответните мерки.



Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.03.2013 г.
0
 
 
Всички неподържани сгради (а такива в Русе колкото искаш) след приемане на съответен закон да бъдат конфискувани в полза на държавата или общината ако не бъдат привеждани в добър вид 3 или 6 месеца след предписание на общината.Иначе нещата няма да се оправят.За съжаление това е положението с нашата демокрация.
Aнонимен
на 22.03.2013 г.
0
 
 
какво чакат тези мърди от общината.Да загине някой ,че чак тогава ли да изпълзят от топлите си кабинети.Намериха 3 милиона за да разрушат недовършената част от театъра,която си беше в добро състояние,а пари за един козметичен ремонт и една евтина боя нямат.И кога този кмет ще направи маркировка на улиците,че такава не е правена много години вече
0
 
 
Така ще е докато на собствениците им е все едно. Всички подобни старинни сгради са на централни места и почти всички имат наематели, но собствениците им се стискат да отделят 1 наем, за да си оправят фасадата. Всички се стискат и чакат държавата да им оправи сградите с проекти като "Красива България"
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: