Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Данъчен календар за юни 2008 година
Автор: Екип Ruse24.bg 14:32 / 29.05.2008Коментари (0)243
Според данъчния календар за юни 2008 година до 10 юни работодателят или възложителят трябва да внесат авансовия данък, удържан през месец май за доходи от трудови правоотношения и доходи от стопанска дейност, получени от лица, които не са търговци по смисъла на ТЗ по ЗДДФЛ; по ЗКПО трябва да се подадат декларация по ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от лотарии, томболи и числови лотарийни игри Бинго и Кено, както и Интрастат-декларации пристигания/изпращания по ЗСВОТС за месец май 2008 г. по ЗСВОТС.

До 14-ти юни трябва да се подадат следните документи: по ЗДДС - подаване на справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и магнитен носител и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец май.; подаване на VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки или доставки като посредник в тристранна операция за данъчния период - месец май.

До 15-ти юни се приемат следните документи: по ЗКПО - месечните авансови вноски за юни за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане; внасяне на данъка върху приходите за месец май от бюджетните предприятия; внасяне на данъка върху разходите по ЗКПО за месец май: представителни разходи, свързани с дейността; социалните разходи, предоставени в натура; разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност; внасяне на алтернативен данък по чл.226, чл.234 и чл.241 от ЗКПО върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, начислени през месец май.

По Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. трябва да се извърши подаване на данни на технически носител от производител/ вносител на фискални устройства за разчетени фискални памети през месец май, както и подаване на данни на технически носител от сервизна фирма на фискални устройства за издадените свидетелства за регистрация на фискални устройства, за прекъсване и започване на сервизното обслужване, както и за получени уведомления за загубване, повреждане или унищожаване на свидетелството за регистрация на фискалното устройство през месец май.

До 20-ти юни е срокът за подаване на следните документи: по ЗКПО - Деклариране на направените залози и данъка от организатори на хазартни игри и телефонни и телекомуникационни оператори за проведени през предходния месец хазартни игри, при които стойността на залога за участие се изразява в увеличението в цената на телефонна или друга телекомуникационна връзка. Внасяне на този данък от телефонните и телекомуникационните оператори.

До 30-ти юни е срокът за тези документи: по ЗКПО - внасяне на данъците при източника по ЗКПО и внасяне на данъка върху дейността от опериране на кораби за месец май; по ЗДДФЛ - внасяне от платеца на дохода на окончателните данъци за доходи по глава шеста от ЗДДФЛ, начислени/изплатени през 2008 г., както и внасяне от работодателя на авансовия данък, определен по реда на чл. 42, ал. 5 от ЗДДФЛ върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през май са направени само частични плащания; по ЗМДТ - първа и втора вноска на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци за 2008 г. Лицата, които са предплатили в този срок данъка за цялата година, ползват отстъпка от 5 на сто, както и първа вноска на данъка върху превозните средства за 2008 г. Лицата, които са предплатили в този срок данъка за цялата година, ползват отстъпка от 5 на сто.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: