Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Декларация на съветниците от група "Синята коалиция и ВМРО"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:10 / 19.04.2012Коментари (1)563
Уважаеми госпожи и господа, скоро новоизбраните органи на местно самоуправление в Русе ще изпълнят шестия месец от мандата си и този срок е подходящ за да се направят някои равносметки и препоръки за работата им, така че да се търси по-висока ефективност и повиши коефициентът им на полезност за гражданите. За членовете на нашата група тези шест месеца не дават много поводи за гордост или оптимизъм. На първо място считаме, че този мандат е белязан с необяснимо и безсмислено политическо противопоставяне. Още между двата тура на изборите за кмет бе създадено едно мнозинство между ПП "ГЕРБ", т.нар. ОДС, "Атака" и независимия съветник Орлин Танов, което управлява Община Русе и до днес. 

Логично е партиите, подкрепили победилия кандидат за кмет, да участват в управлението, но е крайно неприемливо тяхното нежелание за политически диалог, противопоставянето на всяко предложение от страна на опозицията и неистовото желание да няма дебат в залата на Общинския съвет. От първите демократични избори след 1989г.мнозинството в тази зала многократно се е променяло, но никога както сега в нея не витаел подобен дух на нетърпимост и липса на уважение. Не може да не ни тревожи факта, че се създадоха правила, които да препятстват съветниците в тяхното основно задължение по закон: "да участва в обсъждането и решаването на всички въпроси от компетенциите на съвета", че не можем да изкажем мотивите си и от това страдат актовете на съвета. Че след всяко изказване, питане или реплика от страна на съветник извън управляващото мнозинство се отговаря с неограничени във времето тиради от страна на администрацията, които често са съвсем неуместни. Че накрая всичко се решава не чрез претегляне на доводите, а от една мълчалива машина за гласуване, създадена от управляващите, която е получила инструкциите си много преди дебата.

В деня на нашата клетва, ние заявихме, че ще останем опозиция, но сме готови да работим за града си независимо дали харесваме управлението му или не. Днес сме длъжни да заявим на вас, присъстващите и на гражданите на Русе, че въпреки цялото ни желание да сме полезни, това просто е невъзможно.

Обръщаме се със следния апел към управляващото мнозинство: Разберете, че изборите минаха и спрете да виждате в опонентите си врагове! Редно е да допуснете, че много от хората извън вашите редици са тук мотивирани от искрена любов към Русе и желание да направят нещо за развитието му. Подобрете диалога и отменете рестриктивните правила, които целят само възпитаване в мълчание и послушание! И за вашето управление ще е по-добре да чувате смислени критики в тази зала и да съобразявате решенията си с тях, а не по улици и площади да чувате осъдителните думи на съгражданите ни заради лоши управленски решения. 

В заключение: през следващата седмица нашата група ще инициира широки консултации за промяна в Правилника на ОбС-Русе. Всяка група ще получи покана и се надяваме да се отзовете на нея в името на това общата ни работа през следващите години да е по-полезна за гражданите на Община Русе, за което и сме се клели всички!






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не понасям управляващите:некомпетентни, неграмотни, нагли, провал отвсякъде, но за едно ги поздравявам.Опитват се да очистят оборите от времето на шайката на Искрен Веселинов и другарите от БСП.Горното писмо го доказва.Започнаха да ги режат от всичко,до 3 месеца някои от тях ще са клиенти на прокурора.Първите плъхове напуснаха кораба и забягнаха зад граница,други предлагат тлъсти суми за индулгенция.Как да вярваш на сълзите им?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: