Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Детско шоу ще учи на безопасно поведение при пожар и природни бедствия
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 25.11.2008Коментари (0)278
©
Детско шоу за безопасно поведение при пожар и природни бедствия влиза в детските градини и началния курс на обучение в училищата в Русе през новата 2009 година. Това е втората постановка от поредицата "Забавлявам се, играя и накрая всичко зная" на образователен театър "Любознайко", Европейския културен център и театър "ПАН", който се реализира в партньорство с Областна дирекция на МВР - Русе.
Първата постановка бе реализирана през 2008 година. Тя се нарича "Не пресичай на червено!" с тематика безопасност на движението и за нея помогнаха от русенската полиция. Новата постановка е със заглавие "С огъня игра не бива" и този път на творците дават практически съвети и оказват методическа помощ служителите от "Пожарна безопасност и спасяване" при ОД МВР-Русе. Целта е по забавен и увлекателен начин да се поднесе разнообразен образователен материал в помощ на учебния процес за безопасно поведение на подрастващите при инциденти.

Детският игрови и развлекателен спектакъл "С огъня игра не бива" ще насочи вниманието на малките зрители към професията на пожарникаря, какви действия да предприемат при възникнал пожар, как да го предотвратят, да научат правилата за работа с пожароопасните електрически уреди, отоплителните печки на течно и твърдо гориво, важните телефонни номера - 160, 150 и 112, как се поставя лицева маска, какви са начините на евакуация и оказване на първа помощ.

В игрите и състезанията на шоуто децата придобиват умения и оформят навици, които им помагат да действат бързо и точно, спасявайки здравето си и своя живот, както и да помагат на останалите. Песните в спектакъла са тематични, което помага на децата по-бързо да усвоят предлагания образователен материал и по нетрадиционен начин да запомнят азбуката на оцеляването при природни бедствия. Участниците в игрите получават пъстроцветни шапки с надпис "С огъня игра не бива", на учебното заведение се предоставя като подарък книжка за оцветяване с игри и стихчета със заглавието на спектакъла, както и диск с песничките от представлението. Пиесата е предназначена за деца от предучилищна и начална училищна степен. Игрите са различни за двете възрастови групи.

Постановката вече е готова и до края на годината екипът ще направи няколко "пробни" представления пред деца от двете възрастови групи с цел да се достигне до най-подходящия, разбираем и ефективен начин за поднасяне на тематиката.
Амбицията на организаторите е проектът да се реализира в няколко области в Североизточна България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: