Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Днес започват честванията по случай 130 години Военноморски сили
Автор: Екип Ruse24.bg 09:47 / 31.07.2009Коментари (0)249
© Ruse24.bg
От Русе днес започват Националните тържества по повод 130 години от създаване на Военноморските ни сили. В програмка е предвидена военноморска церемония за полагане на венци пред Паметника на моряка и концерт на представителния духов оркестър на Военноморските сили.

В продължение на седмица в крайморските общини Военноморските сили ще отбележат празника с поднасяне на венци и издигане на знамена. Кулминацията ще е на морската гара във Варна. Командващият контраадмирал Пламен Манушев каза, че заради финансовата криза се прави преглед на приоритетите за Военноморските сили.

"Няма да може без това участие на фрегатата "Дръзки" в учението, където ще сглобим бойна група за бързо реагиране на НАТО, без участието в операция "Актив Индевър", без сертифицирането на базовия миночистач "Прибой" на това турско военноморско учение от екип на НАТО. Това нещо е едно от най-важните неща, които от нас се искат, да подготвим силите, които сме декларирали, че ще участва в колективната отбрана на НАТО. Това е ангажимент не само на флота на въоръжените сили, това е ангажимент на нашата страна, по което съдят колко сме лоялни партньори и съюзници и как изпълняваме нашите задължения."

Според Пламен Манушев, скоро България трябва да има и нови бойни кораби. "Без корвети за бъдеще няма да може. Сега в момента се справяме с тези корвети, които имаме - двете, и с 4-те фрегати. България по решение и на Народното събрание трябва да има 6 бойни кораба. Сега ги имаме, но в бъдеще, знаете, тези кораби съвсем не са последно поколение."

Контраадмирал Манушев посочи, че засега флотът ни се готви за операция по залавяне на пирати. В новата стратегическа концепция на НАТО се очаква да има подобни ангажименти. Манушев обаче посочи:

"Флотът се готви за участие в една подобна операция, но за участието на нашия флот в тази операция е необходимо политическо решение и са необходими значителни финансови средства, за да отиде корабът толкова надалеч, да бъде логистично осигурен. Проблемът няма да бъде, ако се вземе такова решение, няма да бъде в подготовката на моряците - то ще изисква значителни финансови средства, които ако можем да си ги позволим, ще участваме, ако не - сигурно ще остане за по-нататък."

Източник: БНР







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: