Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Драгомир Драганов се срещна с посланика на Армения: Отварят се нови възможности за сътрудничество?
Автор: Екип Ruse24.bg 13:00 / 23.07.2024Коментари (0)1093
©
Възможностите за развитие на сътрудничеството в сферата на културата и бизнеса бяха обсъдени на среща между областния управител на Русе Драгомир Драганов, заместник-кмета Димитър Недев и извънредния и пълномощен посланик на Армения в страната ни Негово Превъзходителство Армен Едигарян, съобщи ОА-Русе.

По време на срещата кметът Недев запозна първия дипломат на Армения в страната ни с инвестиционния профил на общината и посочи, че градът предоставя отлични възможности за правене на бизнес. От своя страна Драганов сподели, че възможностите за съвместна работа са много и те ще допринесат за развитието на културния обмен и икономическите отношения.

"Като областен управител и гражданин на Русе имам прекрасни отношения с арменската общност. Винаги съм готов да подкрепя всяка Ваша инициатива“, коментира Драганов.

Той посочи още, че отношенията между двете държави се базират на доверие и уважение, които от своя страна са основани на вековни исторически, културни и духовни взаимодействия между народите на България и Армения. В тази връзка посланикът изказа признателност към българския народ и русенци за подкрепата арменската общност у нас да съхранява своята културна идентичност.

В рамките на срещата Драганов предложи да се работи по-активно по темата за побратимяване на градове от България и Армения. Според него по този начин ще се постигне много по-добро взаимодействие между гражданите, институциите и бизнеса от двете държави. "Осъществяването на контакти на регионално и местно ниво е от ключово значение за по-нататъшното задълбочаване на двустранното партньорство“, заяви областният управител.

По последни данни стокообменът ни с Армения възлиза на над 42 млн. долара. Най-голям процент в износа заемат нефтените масла, перилните препарати, медикаментите и земеделската техника. Страната ни пък внася от Армения предимно спиртни напитки, вина, изделия от керамика, дървен материал. Засилва се интересът на българските предприемачи към Армения, а преките арменски инвестиции в България за 2021 г. са близо 15,5 млн. евро.

Гостуването на Негово Превъзходителство Армен Едигарян в Областната управа в крайдунавския град бе по покана на Драгомир Драганов.

На срещата присъства и именитият русенски стоматолог д-р Бохос Гаржарян – председател на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“ – клон Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: