Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Драстични увеличения на оборотите в следени от НАП търговски обекти
Автор: Екип Ruse24.bg 17:07 / 17.07.2009Коментари (0)232
© Ruse24.bg
Средно с 40 до 50% са се увеличили дневните парични обороти в много от 435-те търговски обекти, които инспекторите от сектор "Оперативен контрол" в ТД на НАП - Русе са наблюдавали през първото полугодие. В търговията със зеленчуци по градските пазарчета увеличението е достигнало и до 200%. Това са резултатите от продължителната кампания, която приходните контрольори предприеха в региона, след специализиран подбор на конкретни търговски обекти и лица, при които съществува висока степен на риск дневните им обороти да не съответстват на техния капацитет, големина и категория или често при тях да са установявани нарушения на данъчното законодателство.

С личното си присъствие по време на продажбите през цялото работно време за период от 3 до 5 дни приходните инспектори са следили за непълно отчитане на реализираните приходи и невярно отразяване на извършените разходи. След приключване на прякото наблюдение, те са продължили контрола си в следващите месеци с многократно проследяване на отчетените чрез фискалните устройства обороти, които не би следвало да спадат драстично.

Проверявани са магазини, цехове и складове от всички браншове, като в различните периоди акцентът е поставян на актуалните за сезона дейности. През зимата са наблюдавани търговци на отоплителни материали. Със затоплянето на времето са обхванати и обекти за продажба на хидроизолации и строителни материали, а в началото на лятото и търговията с плодове и зеленчуци и заведения за обществено хранене. След анализиране на резултатите от наблюденията, са образувани 22 преписки за подготовка на обширни ревизии на фирмите.

Оперативните контрольори от ТД на НАП - Русе си създадоха през последните 3 години солидна информационна база с данни за нормалните дневни обороти на повечето от търговските обекти в региона, при които има риск от злоупотреби с тяхното отчитане. Проверките продължават и ще се засили контролът за реално отразяване на продажбите и оттам увеличаване на приходите в държавния бюджет.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: