Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Дружество "Кураж" приключи проект по програма "Леонардо да Винчи"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:43 / 29.05.2009Коментари (0)185
©
Работилница за хора с психически увреждания в град Билефелд
Проектът беше ориентиран към удовлетворяване на потребности на сектор "социални услуги", свързани с професионалното развитие на кадри за изпълнението на неотложни реформи в политиката за хората с увреждания в България. С това се гарантира процеса на тяхната социална интеграция. Връщането на хората с увреждания в обществото може да бъде постигнато само в условията на нов тип и качество на услугите и висок професионализъм на хората, които ги предлагат.

Конкретната цел на проекта беше да повиши компетенциите на 10 експерти обучители на доставчици на услуги в обичайна среда на хора с увреждания чрез обмен в Германия.
Посещение на работилници за хора с увреждания.Те имат около 880 работни места, като повечето са за хора с ментални увреждания. Мястото се нарича „Долината на надеждата". Тези работилници са вид предприятие, финансирано от Държавата - трудова рехабилитация с цел: Хората с увреждания да се чувстват като всички други хора; да живеят в общност; да са ангажирани; да имат нормален трудов ден и т. н. Под форма на трудова терапия са развиват дейности като: цветарство, озеленяване- дървета, сглобяване на палети, дребни монтажи на детайли за мебелната промишленост, сортиране на материали за рециклиране. Субсидията от Държавата служи за издръжка, това което произвеждат се продава с цел печалба. Тя служи за бонуси към заплатите и инвестиции.

Проведе се посещение на местността "Цъфтящ хълм". Финансирането е на принцип „изравняване на доходите", а приемането е на базата на нуждата, независимо от доходите. Всички разходи по издръжката се покриват от държавна субсидия. В района има три населени места, в които живеят 86 души: дом за хора с ментални увреждания и няколко къщички от типа на защитените жилища, в които са отделени лицата с психични проблеми.

Посети се дневен център /работилница/ за хора с душевни проблеми и зависимост от алкохол за 58 души Те живеят в собствени жилища. Идеята е хората да са заедно, да общуват, да се работи с тях с цел рехабилитация. За всички има придружаваща терапия с изкуство, ръкоделие, цветя и групи за взаимопомощ.

Групата посети клиника за епилептици също в Bernau, която приема пациенти за определяне или промяна на лечение. Работи със засилено видеонаблюдение. Престоят е около 4 седмици. Епилепсията не е умствено увреждане.
Всички, които имат психически и ментални проблеми задължително имат определен от Държавата юридически консултант, който оказва съдействие за документи и при определяне на потребностите и индивидуалния план за работа с всеки потребител.

В свободното време, специално време бе отделено за посещение в Берлин, Кьолнската катедрала и Бон, Обиколка на Bielefeld - Евангелистката църква и отбранителната крепост.
Групата се запозна с централата на най голямата социална организация в Европа - Bethel. Бетел е модел, чието начало се крие в християнската религия, че всеки един от нас е творение на Бог.

Основен принцип в работата е специализираната информация, касаеща предписанията /изискванията/ за качествена работа с потребителите. Отнасяща се за поведението на обслужващите. Принципите са определени от УС на организацията. Идеята е: потребители и служители да бъдат приятели, да се уважават взаимно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: