Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Дружество "Кураж" реализира проект по програма "Леонардо да Винчи"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:58 / 25.11.2008Коментари (0)349
Проектът е ориентиран към удовлетворяване на потребности на сектор "социални услуги", свързани с професионалното развитие на кадри за изпълнението на неотложни реформи в политиката за хората с увреждания в България. С това се гарантира процеса на тяхната социална интеграция. Връщането на хората с увреждания в обществото може да бъде постигнато само в условията на нов тип и качество на услугите и висок професионализъм на хората, които ги предлагат.

Инициаторът на проекта, Сдружение "Кураж" е организация на хора с увреждания, специалирана и регистрирана от МТСП като доставчик на социални услуги в общността на хора с увреждания. Сдружението разполага с експерти - обучатели. В последните 4 години над 100 обучени членове на сдружението са предоставяли социални услуги в общността, като са обслужели над 450 хора с тежки физически,сензорни и ментални увреждания. Натрупаният опит на организацията е свързан с изпълнението на 6 проекта по програмите в областта на социалните услуги. Този опит се нуждае от съизмерване с най-добрите европейски практики в тази област.

Конкретната цел на проекта е да повиши компетенциите на 10 експерти обучители на доставчици на услуги в обичайна среда на хора с увреждания чрез обмен. Очакваните резултати от обмена са повишена квалификация на общо 10 хора с увреждания експерти-обучители, които ще допринасят за разпространение,въвеждане и прилагане на водещи европейски практики в региона на област Русе, където оперира Сдружението. Освен това ще бъдат създадени работни контакти и устойчиви партньорства на Сдружението "Кураж" със сродни организации в Германия.

Партньори по проекта са Дружество на хора с увреждания "Кураж" и немското сдружение Verein fur Europaishe integration. Обменът ще се проведе в 3-седмичен период в гр. Билефелд, провинция Северен Рейн Вестфалия, Германия.

Групата бенефициенти ще обхване 10 члена на СДХУ "Кураж". Те ще бъдат с лека степен на двигателни увреждания,която им позволява да работят активно. По отношение на образователния статус те ще бъдат със и над средно образование. Всички те са работили по 6-те проекта и конкретните им нужди са свързани със запознаване с водещи европейски практики в областта на услугите за социална интеграция на хора с увреждания.

МТСП насърчава обучението чрез финансиране на различни програми. Изпълнинето на проекта ще съдейства за личния напредък на всеки един от групата бенефициенти и същевременно ще увеличи потенциала на организацията. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: