Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Два международни форума в подкрепа на кандидатурата на Русе за европейска столица на културата
Автор: Екип Ruse24.bg 16:47 / 01.07.2013Коментари (0)514
Два международни форума в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019г. ще се проведат на 2 и 3 юли в зала "Европа" на Доходно здание в града. 

Международната конференция на 2 юли се организира от Фондация "Русе - град на свободния дух", създадена да реализира кампанията във връзка с инициативата. Събитието ще бъде официално открито в 10ч. Очаква се за форума да пристигнат над 70 участници от България, Германия, Австрия и Румъния. Сред тях са представители на културни и образователни институции, на неправителствени организации, експерти по регионално развитие и творци. В международната конференция ще се включат и партньори по Дунавската стратегия - Немско дружество за международно сътрудничество GIZ, Съвета на дунавските градове и региони, Дунавски компетентен център. Форумът има за цел да представи културния профил на Русе и да го промотира като град - кандидат за Европейска столица на културата 2019. Програмата на събитието включва представяне на добри практики и предизвикателства от екипите на минали и бъдещи градове - Европейски столици на културата. 

Акцент в програмата е презентацията за Италианските градове кандидати, тъй като за 2019 година европейски столици на културата ще бъдат един български и един италиански град.

Тя ще бъде представена от д-р Карло Алберто Инфантино - директор "Международни отношения" на Община Сиена и завеждащ "Международни връзки" на Сиена 2019. 

На 3 юли, от 9.30ч., отново в зала "Европа" ще бъде открита информационна среща по проект "RiverShow", който се реализира от фондация "Foster Europe" (Айзенщат, Австрия), Европейска Дунавска академия (Улм, Германия) и двете мрежи на Съвета на Дунавските градове и региони и Дунавски форум за гражданско общество. Проектът е разработен с цел да информира и да предостави платформа за дискусия относно Дунавската стратегия и последствията от нея на заинтересовани организации, както и на служители на администрациите на градове и общини от Дунавския регион.

На информационната среща в Русе, експерти на международно и местно ниво ще представят своя непосредствен опит и информация относно EUSDR. Програмата на събитието е специално разработена за три целеви групи: а/ местна публична администрация; б/ културния сектор (изкуство, музеи, паметници, артисти, музика, театър и др.); в/ гражданско общество и неправителствени организации. 

След общо представяне на EUSDR и влиянието й върху трите тематични области, ще се проведе задълбочена дискусия с три работни групи. В нея участниците ще имат възможност да се включат в обсъждане на тематични въпроси, да дадат гласност на своите опасения, опит, виждания и въпроси. Целта е дейността през 2013 година да се фокусира върху създаване на мрежи, събиране на идеи, предложения, както и забележки и препоръки. По този начин ще се осигури добра подготовка за предстоящия програмен период, когато Европейският съюз ще отпусне средствата за изпълнение на стратегията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: