Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ЕГГЕД влиза с 65% в градския транспорт срещу 50 нови тролейбуса
Автор: Екип Ruse24.bg 11:37 / 28.08.2008Коментари (0)1604
© Ruse24.bg
Общинският съвет и ЕГГЕД БГ постигнаха принципно съгласие по юридическите и икономическите параметри на сътрудничеството си в Дружеството ЕГГЕД РУСЕ. Окончателният договор е вече уточнен и ще бъде подписан през септември, когато бъде гласуван от Общинския съвет.

Документът стъпва върху предварителните споразумения на вече учреденото дружество, в което ЕГГЕД притежава 65% от акциите, а общината - останалите 35%. В договора за партньорство ясно са определени задълженията и гаранциите за всяка от страните като целта на партньорите е осигуряването на по-удобен, надежден и сигурен градски транспорт.

За постигането на тази цел компанията ЕГГЕД БГ предвижда инвестиционна програма, която включва подмяна на тролейбусния парк в града в рамките на 18 месеца, след подписване на договора между акционерите. За целта сегашните остарели машини ще бъдат подменени с 50 изцяло реновирани тролейбуса от Европа. Компанията вече разполага с първите 7 реновирани и климатизирани тролея, които, след подписване на договора, ще станат част от транспортната мрежа на града. Всички машини ще бъдат с обновени салони, удобни седалки, модерна система за управление, система за ефективно използване на електроенергията и връщане на част от нея в мрежата. Стойността на инвестицията е 2 млн. евро.От друга страна, Община Русе ще предостави на Дружеството възможността безвъзмездно да използва контактната мрежа на града, без която оперирането на тролеите би било невъзможно.

От акционерното споразумение става ясно, че всички служители на „Градски транспорт Русе" ООД ще станат част от дружеството ЕГГЕД РУСЕ и то без промяна в съдържанието и формата на трудовите им договори.

Друга важна част от договора е образуването на цената на билета. Тя не може да бъде променена без съгласието всички партньори в дружеството. За повишаването й е необходимо оперативните разходи на дружеството да са нараснали с над 10 %. Актуализация на цената на билета ще има не по-рано от една година от предишната актуализация или ако оперативните разходи на дружеството да са нараснали с над 10 %.
„Това е решителна крачка за реализацията на проектът Русе, от който ще спечелят най-вече жителите на Русе. Те ще получат комфортен, сигурен и точен градски транспорт на европейско ниво.", каза изпълнителният директор на ЕГГЕД БГ Тодор Николов.


Още по темата: общо новини по темата: 26
23.12.2010 »
17.12.2010 »
07.12.2010 »
26.11.2010 »
12.09.2010 »
03.09.2010 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: