Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Е.ОН остави без ток 19 производителя на електрическа енергия
Автор: Екип Ruse24.bg 12:16 / 01.08.2008Коментари (0)270
© Ruse24.bg
Комисията за защита на конкуренцията установи, че Е.ОН България Мрежи АД е действала в пълно съответствие със закона, във връзка с преустановеното електрозахранване на част от производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници, членове на Асоциацията на производителите на екологична енергия. Не е установена никаква злоупотреба с монополно положение.

Официалното решение е взето на 22 юли по повод на писмо от името на Асоциацията, в което действията на компанията се описват като "самоуправни" и "незаконни", а поведението й е определено и като "злоупотреба с монополно положение на пазара".

В края на месец февруари Е.ОН България Мрежи АД преустанови електрозахранването на 19 производителя на електрическа енергия, поради неизпълнение на техните договорни задължения. В отговор на тези действия на компанията, производителите сигнализираха държавните органи, в т.ч. и Комисията за защита на конкуренцията, която предприе разглеждане на случая.

След извършената проверка от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране се установи, че действията на Е.ОН България Мрежи АД са съобразени с разпоредбите на действащите правила и норми за работа с производители на ел.енергия и че не е налице  нарушение на условията на издадената лицензия за дейността "разпределение на електрическа енергия". Тези изводи са потвърдени и от Министъра на икономиката и енергетиката с изрично писмо-становище, изпратено до КЗК на 16 май.

Е.ОН България подкрепя производството на "зелена" енергия и винаги е подхождала коректно към производителите на електроенергия от възобновяеми енергоизточници. Доказателство за това е и фактът, че след изпълнение на договорните им задължения по отношение на компанията, присъединяването на производителите към електроразпределителната мрежа е възстановено.

Ясното становище на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и на Комисията за защита на конкуренцията доказват, че действията на Е.ОН България са били в съответствие с приложимата нормативна рамка и обвиненията за злоупотреба с монополно положение са напълно безпочвени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: