Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Един тон ракия иззеха русенски митничари
Автор: Екип Ruse24.bg 12:16 / 15.11.2012Коментари (1)351
©
Инспектори от Митница Русе разкриха частна спиртоварна в гр. Сеново. Един тон високоградусов етилов алкохол са иззети при акцията на митническите служители в сряда вечерта от дома на 52-годишния Г.Б. от град Сеново. Проверяващите се натъкнали и на два монтирани един до друг казана за варене на ракия в малка пристройка към къщата. Казаните са с вместимост по 150 и 200 литра. В момента на влизането на инспекторите единият от тях работел на пълни обороти, а край него стоял стопанинът на дома заедно с клиент. 

Освен безакцизния алкохол митническите инспектори открили и иззели 40 стека контрабандни цигари. Оказало се, че в Г.Б. и съпругата му Г.М. търгуват с нелагалните стоки в частния си магазин в центъра на Сеново. 

Разследващата група е действала по получен в Оперативния дежурен център сигнал. Първоначално митническите служители посетили търговския обект на семейството и попитали за цигари. Жената открекла да има цигари, тъй като магазинът дори нямал разрешително за продажба на тютюневи изделия. Порвоначалният оглед не открил цигари в магазина, но при направения личен обиск на Г.М. в джобовете на грейката й разследващите инспектори намерили 6 кутии цигари от различни марки, нерегистрирани у нас марки и без български екцизен бандерол. Под натиска на новопоявилите се факти жената уж се съгласила да им предаде доброволно и останалите количества. От малък допълнителен склад тип "гараж", Г.М. извадила найлонова торбичка, в която имало още 7 кутии цигари и ги уверила, че това е всичко. При последвалото претърсване в склада инспекторите открили още 110 кутии цигари, като 7 стека били утрити сред мръсни найлони, маскирани като боклук, а други 4 се намирали във вътрешността на микровълнова фурна. 

Предвид резкритията, митническите служители проверили личната карта на жената, иззели мобилния телефон, за да не може да предупреди семейството си и заедно с нея се отправили към дома й. По пътя Г.М. се опитала да ги заблуди, като спряла пред съседна къща на същата улица, където се намира нейния дом. Позвънила, но къщата била празна и вратата заключена. Тя закършила ръце, че си е забравила ключа, а мъжа й сигурно е заминал нанякъде. Скоро обаче измамата лъснала и групата се отправила към сеседната къща, където действително живеела жената. Тъй като Г.М. нямала възможност да предупреди семейството си, инспекторите успели да изненадат съпруга й в момент на варене на ракия. 

При претърсването на къщата служителите на Митница Русе открили освен офиицално складираните на горния етаж бидони с ракия, но и още 7 бидона с вместимост по 100 и по 200 литра, които били в мазето, затрупани с дърва за огрев.
Открити са и още 90 кутии цигари. Всички цигари са от марките "GLORI", "WINSTON", "STYLE SUPER" и "RUBY SUPER SLIMS". Тъй като стойността на цигарите се изчислява на 1500 лева по случая е образувано дознание и Г.М. ще бъде изправена пред съда в условията на незабавно производство.
 
Митническите инспектори са иззели лулата и капака на работещия казан и цялото количество етилов алкохол, който е със среден градус около 47 - 50. На собственикът Г.Б. ще бъде съставен акт. Дължимият към хазната акциз за това количество е над 5000 лева, а фиксирания размер на глобата за първо нарушение е равна на двойния размер на укрития акциз.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.11.2012 г.
0
 
 
Ето кои са новите "опозиционери" които ще викат срещу ГЕРБ. И че са политически преследвани....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: