
ЗАРЕЖДАНЕ...
Една трета от храните са със завишено съдържание на ГМО | ||||||
| ||||||
Законът казва, че допустимите количества на ГМО в храните трябва да са под 0,9 процента. При надхвърляне на този показател, производителят е длъжен ясно да го обозначи на етикета си. Статистиката обаче показва, че от 1500 проби, в 500 показателите са завишени. Готвачите препоръчват да се яде храна, която е възможно най-истинска, без консерванти, без ГМО, без различни добавки. Те са категорични - поставянето на специални етикети, че храните съдържат генно модифицирани организми, ще улесни потребителите. В Германия, Австрия и Италия вече са въвели специалните стикери „Без ГМО". Източник: БНТ - Север |
Още по темата: | общо новини по темата: 4 | ||||||||
|
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg