Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Едно русенско училище дари 1500 лв. за закупуване на пожарогасители за доброволците на общината
©
Ръководството на Основно училище "Любен Каравелов“ – Русе в лицето на директора Веселка Николаева дари днес 1500 лв. на Доброволното формирование към Община Русе. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на ранцеви пожарогасители, които ще подпомогнат доброволците в борбата им срещу горските пожари.

Дарението беше прието от Георги Игнатов, директор на дирекция "Обществен ред и сигурност“ в Община Русе, в присъствието на гл. инспектор Ивелин Димитров, ръководител на общинското доброволно формирование, както и четирима от неговите членове.

Веселка Николаева съобщи още, че част от приходите от предстоящия коледен базар в училището ще бъдат насочени в помощ на доброволците. Тя заяви с гордост, че възпитаници на учебното заведение разработват нов уебсайт – "Помагаме на герои“, който ще е в подкрепа на отрядите в борбата им с горските пожари.

Георги Игнатов връчи на директора на учебното заведение благодарствено писмо от кмета Пенчо Милков за дарението и посочи, че подобни жестове имат огромно значение за снабдяването на доброволците с необходимата екипировка, особено в случаите на горски пожари. "Всяка помощ е от значение, защото в борбата с огъня най-важен е навременният отговор и наличието на подходящи средства“, заяви от своя страна гл. инспектор Ивелин Димитров.

Доброволците от формированието се срещнаха и с ученици от учебното заведение, които проявиха интерес към тяхната дейност и екипировка.

Припомняме, че на 12 юли в училището избухна пожар, при който бяха нанесени щети на сградата в размер на около 70 хил. лв. Впоследствие във възстановяването се включиха десетки доброволци - учители, настоящи и бивши ученици и техните родители. На по-късен етап от училището решиха да инициират доброволческа акция в подкрепа на Национална асоциация на доброволците в Република България. "Знаем, че понякога и най-смелите герои се нуждаят от помощ и подкрепа. Техните сили и ресурси не са неизчерпаеми и бихме желали чрез нашата благотворителна акция да помогнем за закупуване на ранцеви пожарогасители за онези обикновени хора с необикновено големи сърца, борещи се срещу огнената стихия – пагубна за родната природа и екологичната ни система, споделят от учебното заведение“, заявиха тогава от учебното заведение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: