Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Електронното записване за детските градини и ясли в Русе започва утре
Автор: Екип Ruse24.bg 16:39 / 28.05.2013Коментари (0)958
©
Днес на пресконференция в зала "Свети Георги" на Община Русе бяха дадени разяснения за електронното кандидатстване за детските заведения, което започва утре, 29 май. На срещата присъстваха зам.-кметът по Хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на Дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова и началникът на отдел "Образование, младежки дейности и спорт" Сашо Щерев. Зам.-кметът Иван Григоров обясни, че при въвеждането на електронното кандидатстване е използван опита на общини, които вече са въвели електронния прием. Той заяви, че ако родителите нямат компютър или не могат да се справят с регистрацията, електронното записване ще може да се извърши в самата детска градина или ясла. Петрова и г-н Щерев детайлно обясниха как ще се извърши приема и представиха техническите параметри на системата. 

На 29 май от 12.00ч. на адрес: https://www.ruse-bg.eu/index.php?page=487 ще бъде активиран порталът за електронно кандидатстване в детските заведения на територията на Община Русе. Там са посочени и правилата и критериите за прием в детските заведения на територията на Община Русе, както и подробни ръководства за регистриране на електронното заявление. 

Директорът на Дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова припомни, че важно условие е родителят (настойникът) на детето, който извършва подаването на електронното заявление е да е бъде регистриран на територията на Община Русе. Тя подчерта, че системата дава възможност на потребителя в рамките на 10 дни от регистрирането да влиза в системата и да прави корекции в първоначалното заявление (като регистрационният номер остава същият). 

Нов регистрационен номер се получава само, ако родителят направи отказ от първоначалната регистрация, който се прави на място в детското заведение. Поредният номер на регистрацията не играе никаква роля за класирането, заяви г-жа Петрова. Тя подчерта, че родителите трябва да могат да удостоверят документално всеки един от критериите, които са отбелязали при кандидатстването, защото в противен случай следва декласиране на детето. 

Началникът на отдел "Образование, младежки дейности и спорт" Сашо Щерев посъветва родителите внимателно да прочетат ръководството за прием преди да започнат регистрацията. Всеки родител ще има право да кандидатства в до 6 градини. Местата в детските заведения ще бъдат разпределени на три класирания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: