Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Енергото продължава по график отчета на електромерите въпреки тежките условия в Североизточна България
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 28.01.2014Коментари (0)460
©
В резултат на силните ветрове, обилни снеговалежи и обледяване, обстановката в Североизточна България през последните двадесет и четири часа се усложни значително. В голяма част от областите на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, е обявен код "жълто" за потенциално опасни метеорологични явления. В отделни общини е обявено бедствено положение. Очаква се снеговалежът да продължи с виелици и навявания. Поради бурния вятър, обледеняванията и намалената видимост пътищата са труднопроходими, а отделни пътни участъци са затворени за движение.

В резултат на стихията по цялата територия, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, възникнаха аварии, броят на които бе значителен в най-засегнатите от природните явления области, обслужвани от компанията - Силистренска, Шуменска, Варненска и Добричка, а също така в някои от планинските райони. Компанията мобилизира за спешен ремонт на авариралите съоръжения и енергийна инфраструктура всички налични ресурси на територията на 9-те области, обслужвани от компанията така, че най-ефективно да отстраняват възникващите аварии. Особени усилия и ресурси бяха насочвани към зоните с усложнена обстановка и труднопроходими райони. От началото на кризисното развитие на ситуацията в Североизточна България, в отстраняване на аварии се включиха над 400 екипа от електромонтьори, оборудвани с над 250 специализирани автомобила с висока проходимост и автовишки.

Въпреки тежката зимна обстановка, над 300 отчетника на ЕНЕРГО-ПРО продължават месечната кампания по отчета на консумираната от клиентите електроенергия. Те се стремят да достигнат по график всеки адрес, за да отчетат данните на електромерите в планирания срок, но натрупалите преспи и силният вятър в някои региони, а в отделни места - обледеняването и падналите дървета, затрудняват сериозно достъпа и забавят тяхната работа. В отделни случаи, поради трудната проходимост и затворените пътища, достъпът до адресите на клиентите е все още невъзможен. Райони и места без достъп през последните дни имаше в най-отдалечените планински райони, в някои части на Силистренска и Шуменска област и в отделни населени места във Варненска и Добричка област, някои от които не са достъпни и към този момент. Отчетът на електроенергията в недостъпни или труднодостъпни ще се забави до възстановяване на проходимостта на пътищата и нормализиране на обстановката. Веднага след почистване на пътищата в недостъпните райони и населени места работата по отчета на електромерите ще продължи с ускорени темпове.

ЕНЕРГО-ПРО се извинява на своите клиенти, до чиито адреси служителите по отчета на компанията не са успели да достигнат в срок и се надява на разбиране.


Още по темата: общо новини по темата: 96
17.04.2014 »
11.03.2014 »
10.03.2014 »
09.03.2014 »
12.02.2014 »
11.02.2014 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: