Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Евродепутатът Филиз Хюсменова обяви конкурс за студенти
Автор: Екип Ruse24.bg 10:35 / 09.02.2009Коментари (0)349
© Ruse24.bg
"Твори и променяй" е мотото на конкурса, тъй като той е посветен на Годината на творчеството и на иновациите, за каквато Европейската комисия определи 2009 г. Участниците имат задача да изработят концепция за Младежки иновационен център и да предат проектите си до 6 март. Те ще бъдат оценявани от академично жури по предварително огласени критерии, сред които са приложимост на концепцията за Младежки иновационен център, полезност на разработката, устойчивост на функционирането на центъра. Трите най-добри разработки ще получат награди от българския евродепутат.
 
"Целта на Годината на творчеството и иновациите е да повиши чувствителността към значението на творчеството и иновациите за личното, социалното и икономическото развитие. Надявам се чрез конкурса да обърнем вниманието на обществото и най-вече на младите към тази тема. Очаквам да провокираме мисленето и творческите способности на студентите. Нестандартната задача излиза извън рамките на техните специалности, и за да се справят те първо ще трябва да придобият знания за понятието "иновация", разбиране за иновационния процес. Всяка разработка ще даде възможност на студентите за лично себеизразяване и ми се иска те да приемат предизвикателството, което им отправям." - коментира Филиз Хюсменова.

По повод конкурса ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев заяви: "Създаването на среда за развитие на таланта на студентите преди те да излязат на пазара на труда, както и насърчаване на предприемаческия дух е един от основните приоритети в работата на Русенския университет "А. Кънчев". В този смисъл конкурсът "Твори и променяй" посветен на Годината на творчеството и на иновациите, за каквато Европейската комисия определи 2009 г. е полезен и ще насърчи креативния подход на студентите в 17-те развити професионални направления на университета от петте области на науката. Той ще допринесе за насърчаване на компетентността по отношение на умения в иновации чрез стимулиране създаването на иновационни групи в университета".

Провеждането на конкурса се подкрепя от Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент. Той получи одобрението и на проф. Иван Станков, ректор на Тракийския университет, Стара Загора. През февруари конкурсът ще стартира и в това учебно заведение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: