Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ежедневно добросъвестни шофьори си вадят златни талони от КАТ
Автор: Екип Ruse24.bg 15:31 / 08.04.2010Коментари (29)1182
© Ruse24.bg
Заради многобройните запитвания за условията за вадене на златен талон от КАТ, постъпили в редакцията ни, Ruse24.bg реши да провери точно как стоят нещата и кой има право на документа.

Контролният талон за водач без нарушения се издава на шофьорите, които не се водят на отчет към КАТ и нямат нарушения през последните 6 години. Фишът също е нарушение, но не и репатрирането от паяк.

За да се получи талонът, се подава заявление по образец, плаща се такса - под два лева, предава се старият син си талон и веднага се получава новият. При нарушение не се отнемат точки, но глобата си важи. Екстрата важи еднократно и след прегрешението трябва да си извадите отново обикновен талон.

В КАТ - Пловдив по около 20 човека на ден си вадят златни талони.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.02.2012 г.
0
 
 
ХОРА ЧИСТО ПРИЯТЕЛСКИ ВИ СЪВЕТВАМ ДА НЕ ХОДИТЕ ДА СИ ВЗИМАТЕ ЗЛАТЕН ТАЛОН ОТ КАТ , ДОРИ И ДА ИМАТЕ ПРАВО НА ТАКЪВ , ТОВА Е ЧУДЕСЕН ПОВОД ЗА ЗАЯЖДАНЕ ОТ СТРАНА НА НАШИТЕ ОРГАНИ НА МВР. ТОЗИ ТАЛОН НЕ ТОЛЕРИРА НИКОГО , НАПРОТИВ САМО ВИ СЪЗДАВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ГЛАВОБОЛИЯ. ИЗПИТАХ ГО НА СВОЙ ГРЪБ , ТОВА Е МОЯ СЪВЕТ ПЪК КОЙ КАКТО СИ ПРЕЦЕНИ.
0
 
 
Явно катаджиите трябва да започнат да глобяват недобросъвестните шофьори и тогава ще се окаже, че тези "златни талони" са само мит.
0
 
 
Прав си Павле! Камери с радари задължително! Хазната ще се напълни и няма да се налага да теглим заеми за да си кърпим дупките. И заемите вместо да ги плащаме всички ще ги плащат само немърливите шофьори.
+3
 
 
Аз имах златен талон до миналата година. Направих неправилно изпреварване. Отказах да бутна на Катаджиите и ми написаха акт. Не ми взеха точки. Глобата беше 20 лв. Ама 5 месеца ме мотаха докато ми излезне наказателното постановление. Карам си редовно колата, по-рядко и мотора. Според мен трябва да има такива талони. Но поне да влияят на цената на ГО и данъцие. Твърдо съм ЗА поставянето на камери и радари по кръстовищата. Така хем ще намалеят тарикатите, хем ще намалее корупцията, хем ще се напълни общинската каса
+1
 
 
Не е във връзка с темата за златните талони, но да кажа: жена съм и да чукна на дърво, безаварийно карам из Б-я вече 20 г.Но на пътя най-много се страхувам от 20 годишните пишлегарчета, добрали се до колата на тате и правещи се на мъже. Българина по-принцип много обича да се прави на мъж зад волана( но това си има друго психологическо обяснение,дето не му е тук мястото). Та в тази връзка-вчера, ,на 10 м. след БИЛА,( по посока стоматологията) едно такова пишлегарче ме изпревари бясно, не даде ляв мигач, наби внезапно спирачка и направи обратен завой на двойна непрекъсната линия. След като легнах на клаксона, през отворения му прозорец се чу цветистото: да ти ЕПМ... Та за какво говориме...
+2
 
 
Това с златните талони не е само за полза и за гордост от това което правят КАТ . То е за да има стимол сред колегите да спазват правилата е разбирасе колкото е възможно . А иначе тук във форума всички сте готини, се герой .
+4
 
 
Ако сложат камери в тоя град гарантирам, че златни талони ще имат само хора като жена ми на която изобщо не разрешавам да припари до колата! За да минеш през кръстовището на сточна гара с ляв завой за към центъра 90% от колите или нямат мигачи, или завиват от средна лента, да не коментирам, че съм виждал маршрутка да направи ляв завой на същото кръстовище от крайна дясна лента! Успех като си взимате златните талони и питайте в банката дали дават кредити за закупуване на коли, да се научите да шофирате "безгрешно"!
+3
 
 
Да бе да ,такъв талон ще си извадят хората които "черпят" и тези които изобщо не карат -хайде сега кажете има ли ефект от цялата патардия. За мигача Остин е много прав.Аз на такива които пускат мигача в момента на завиването им викам "маструбатори",защото ефекта от такова пускане е само за негова лична употреба.
+5
 
 
Златен талон ли? 90% от българите не знаят, че трябва да ползват мигач като сменят лентите, нито пък, че като имаш пътна маркировка указваща, че лентата ти е за направо, не можеш да завиеш, а КАТ им раздава златни талони на тези хора...
+2
 
 
само да допълня ако си имал фиш за неправилно паркиране и го платиш-пак си вадиш спокойно златен талон :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: