Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ГЕРБ прави мост между гражданите и местната власт
Автор: Екип Ruse24.bg 12:35 / 08.10.2008Коментари (0)193
© Ruse24.bg
Общинските съветници на политическа партия ГЕРБ в община Русе проведоха първата "серия" свои приемни в края на месец септември в периода 29 септември – 1 октомври.

Сериозни проблеми поставиха живущи от много райони на Русе, за чието решаване трябва да се погрижи община Русе, Е.ОН България и други дружества. Основните от тях са свързани с лошото състояние на инфраструктурата – улици, осветление, уличното движение на МПС, чистота и поддържане на зелени площи, незаконно строителство и др.
Граждани от район "Възраждане" са поставили въпроса с изграждане на надлез между Русенския университет и квартал "Здравец Север", за да бъдат избегнати конфликтните точки при пресичане на железопътната линия от пешеходци. В този район се настоява за подмяна на осветителни тела, които не светят, чистота на детски площадки. Това важи и за ограждането им. За съдействие апелират обитателите на блок "Янтра". Те са готови да помогнат с труд и средства за безопасността на децата си.

Светофар за пешеходци с бутон по ул. "Плиска" е крайно необходим, смятат още русенци. Един от тях е сигнализирал общинските съветници за случай на щастливо избягнато ПТП с участието на пресичащи студенти пред университета.

Гражданска подписка има вече относно възстановяването на уличното осветление до блоковете "Ивайло" и "Мура", а също така и за ремонт на пътното платно. Голямата денивелация и свързаните с нея опасности за движение на МПС са разтревожили наши съграждани за пресечката на бул. "Христо Ботев" и ул. "Студен кладенец". Множество дупки и "гърбици" препятстват нормалното придвижване по ул. "Ради Иванов", а улица "Мермер камък" се нуждае от основен ремонт, смятат още те.

Даниела Миткова, Б. Пехливанян и д-р К. Панайотов са били уведомени за липсата на капаци, защитаващи електрическите стълбове по улица "Борисова" от достъп на хора и атмосферно влияние. Предполага се, че са били откраднати, а това създава предпоставки за случаен инцидент. Проблемът със скитащите бездомни кучета е крайно наболял за крайните квартали и района на Товарна гара. Там жител е приброил глутница с 10 животни.

Десислава Атанасова и Димитър Кънчев са били сезирани от граждани в ж. к. "Дружба" и "Чародейка" за наличието само на 1 детска ясла и градина в блок 205 с малко деца. Настоява се за разширяване на базата предвид големината на комплексите на Русе. В същото време ОУ "Никола Обретенов" има много голяма сграда, чиито капацитет не се използва напълно.

Наред с бездомните кучета в ж. к. "Чародейка" са сигнализирали за незаконна гаражна клетка с неугледен вид между блоковете 403 и 402. Тя е поставена в зелена площ.
Неизпълнение на решение на Общинския съвет тревожи гражданите на ул. "Изола планина". За къща – частна общинска собственост, на №2 е взето решение от 17 април 2008 година за събаряне. Това обаче все още не се е случило.
Всички жители на общината могат да потърсят компетентен съвет или да получат консултация по важни въпроси от общинските съветници на ГЕРБ - Русе. Техните избраници от най–голямата дясно политическа сила в страната и региона ще се ангажират с решаването на важни теми от ежедневието, поставени в приемната. Записванията могат да се направят на място или на телефон 082/82 52 64. Приемните ще бъдат обявени по подходящ начин и със специални листовки, разлепени в съответните квартали на града.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: