Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Граждански форум: "Европейска стратегия за Дунавския регион" ще се проведе в РУ
Автор: Екип Ruse24.bg 10:21 / 10.03.2010Коментари (0)293
©
Как ще се развие Дунавският регион? Какво ще е бъдещето на инфраструктурата, транспорта, туризма и културния обмен по поречието на най-голямата река в ЕС? Ще могат ли европейските проекти да осигурят по-добро образование, по-висока конкурентоспособност и нови работни места за близо 100 милиона граждани от 10 страни, които живеят край река Дунав?

Във връзка с изработването на нова стратегия на Европейския съюз за развитие на дунавското пространство, Информационното бюро на Европейския парламент за България, в партньорство с Русенски университет "Ангел Кънчев", Европейски информационен център Европа Директно - Русе и Портал ЕВРОПА Europe.bg, организира на 15-и март в Русе, граждански форум на тема "Европейска стратегия за Дунавския регион".

Форумът ще се проведе в зала 101, корпус 2 на Русенски университет, от 17.00 часа. Ще участват членовете на Европейския парламент г-жа Мария Неделчева (група на ЕНП в ЕП) и г-н Ивайло Калфин (С&Д).

След като през юни 2009 г. Съветът официално поиска от Комисията да разработи европейска стратегия за развитие на Дунавския регион, на 2-ри февруари ЕК стартира период на публична консултация, в който основните заинтересовани страни (като регионални и общински власти, международни организации, финансови институции, социално-икономически партньори и гражданското общество) да дадат своя принос към съдържанието на документа.

Гражданският форум в Русе цели да осигури платформа, за да бъде чут един от най-важните гласове - този на гражданите.

Освен възможността да участват на място в събитието, всички, които се интересуват от темата, могат да проследят дискусията на живо в Интернет на страницата на Портал ЕВРОПА (www.europe.bg). Мнения и въпроси ще могат да се изпращат онлайн по време на дебата, както и предварително, на info@europe.bg. Гледните точки на гражданите ще бъдат предоставени на българските членове на Европейския парламент.

Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент. Форумите, организирани от Информационното бюро на ЕП за България, представляват връзка между Европейския парламент и българското гражданско общество. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение с широката общественост. В открита дискусия по дадена тема гражданите могат да изказват своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към общо решаване на проблеми.

Форумът е открит за посещение и всеки, който желае да се включи в дебатите, е добре дошъл.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: