Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Хитов спектакъл на Британския национален театър в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:39 / 01.10.2013Коментари (0)415
© Ruse24.bg
Хитовото представление «Ауденцията» на Британския национален театър с участието на знаменитата актриса Хелън Мирън ще могат да видят русенци на 4 октомври (петък) в киносалона на Cinema City в Mall Rousse (в кв. "Здравец-Изток"), от 19 часа. 

За първи път спектакълът бе представен по сателит, директно от сцената на Gielgud Theatre в Лондон, към над 600 кина по целия свят на 13 юни т.г. И днес се играе с голям успех в Уест Енд в британската столица. 

Представянето му в Русе се случва благодарение на партньорството на Община Русе с Британски съвет и Cinema City, и е в рамките на Есенния салон на изкуствата и културата. 

"Аудиенцията" (The Audience) е постановка на режисьора Стивън Долдри, сценарист Питър Морган. Участват още: Джефри Бийвърс, Биб Кейв, Джонатан Куут, Майкъл Елуин, Хари Фелтъм, Едуард Фокс, Мая Гербер, Хайдн Гуин, Иън Хютън, Ричърд Макаби, Шарлот Мур, Натаниел Паркър, Дейвид Пърт, Мат Плъмб, Пол Ритър, Нел Уилямс, Руфъс Райт.
Хелън Мирън пресъздава донеслата й Оскар роля на кралица Елизабет II.

В продължение на 60 години кралица Елизабет II приема на седмична аудиенция в Бъкингамския дворец всеки от нейните 12 министър-председатели. Тази среща е като никоя друга в британския обществен живот - на четири очи. Кралицата и премиерът имат неизречено съгласие никога да не споделят казаното помежду си, дори пред семействата си.

"Аудиенцията" нарушава този обет на мълчание с въображаема поредица от разговори по време на сериозни и важни срещи между обитателите на Даунинг стрийт и тяхната кралица. От Чърчил до Камерън всеки министър-председател използва личната аудиенция при кралицата, за да опипа почвата, но и да се изповяда - изповеди понякога интимни, понякога взривоопасни. 

Тези частни аудиенции бележат както живота на кралицата от млада майка до баба, така и развитието на цяла една епоха, белязана от нейното царуване. Политиците идват и си отиват през въртящите се врати на избори и политика, но тя остава постоянна величина, очакваща да приеме следващия си министър-председател.

"Аудиенцията" свързва повторно драматурга Питър Морган с Хелън Мирън, носителка на Академичната награда за изпълнението си на ролята на кралица Елизабет II във филма "Кралицата". Режисьорът Стивън Долдри също е номиниран за Академичната награда.

Спектакълът е на английски език, като има субтитри на български. Билети могат да бъдат закупени на касата Cinema City в Мол Русе и онлайн на www.cinemacity.bg. Онлайн резервациите важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програма National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City.

Събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: