Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ИТ специалисти от РУ помогнаха на възрастен инвалид отново да общува със света
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 12.07.2012Коментари (0)329
© Ruse24.bg
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ИТ специалисти от Центъра за информационно и комуникационно обслужване (ЦИКО) на Русенския университет откликнаха на молбата на възрастния инвалид Иван Лазаров да ремонтират повредения му компютър - най-ценната му връзка с външния свят.

Писмото си за помощ г-н Лазаров успял да да изпрати до ЦИКО по електронна поща, след като дълго време се обръщал за съдействие към различини институции. Ръководителят на отдела "Компютри и комуникации" Николай Кабаиванов веднага запознал колегите си Станислава-Николова Козлева, Николай Николов и Цаньо Стоянов със ситуацията и било организирано посещение в дома на Лазаров. Освен пълната профилактика на компютъра и отстраняването на повредите, специалистите от университета инсталирали конвертори за файлове, за да може възрастният и трудно подвижен човек да работи спокойно в дома си и да поддържа активните си контакти в Интернет. Тогава те разбрали, че г-н Иван Лазаров е ръководител на русенския Клуб за изследване на паранормалното "Мъдромер" и активно се занимава с уфология.

"Безкрайно съм благодарен за отзивчивостта и вниманието, с което ме удостоихте, днес 06.07.2012 г., в лицето на Цанко и Николай (не им знам фамилиите) от вашата система, които ме посетиха в дома ми и ми помогнаха да реша някои проблеми, които бяха само от тяхната компетенция. - пише в благодарствено писмо до ЦИКО г-н Лазаров - "Аз съм силно впечатлен и мога да изразя благодарността си само като ви кажа голямо БЛАГОДАРЯ!!! Радвам се, че наистина в България, в случая в Русенския университет, добронамерените и качествените българи не са се свършили! 

Като ви желая добро здраве и успехи във всички начинания, ще остана с прекрасни спомени от помощта ви! Убеден съм, че с млади хора като вас пребъдването на България е осигурено. Поклон! С уважение и респект, Лазаров Иван"

ЦИКО осигурява широка гама академични и административни компютърни услуги в Русенския университет. Университетската компютърна мрежа е най-голямата в региона. Екипът на Центъра - 20 високо квалифицирани специалисти и петима студенти, обслужва повече от 1600 компютъра и над 12 000 регистрирани потребители - студенти, докторанти, преподаватели и служители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зима 2023/2024 г.
Лято 2024
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: