Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Инспектори от НАП и Митницата с общи усилия срещу нарушителите
Автор: Екип Ruse24.bg 16:48 / 26.09.2009Коментари (0)390
Средно по 400 проверки за денонощие правят инспекторите от Териториалната дирекция на НАП - Русе и колегите им от Митницата в смесените екипи на двете агенции на ГКПП "Дунав мост". След края на всяка тяхна смяна, резултатите, отразени в специален електронен формат, се изпращат в националния регистър в ЦУ на НАП. Вече месец по този начин се контролира огромният стоков поток през най-големия граничен пункт в Северна България.

В изминалите дни координацията между експертите от двете приходни институции става все по-добра и прецизна в обработката на документите и анализа за данъчен и митнически риск на транспортираните стоки. Още на границата се подготвят предпоставките за ефективно проследяване от приходната администрация на реализацията в страната на внесените стоки. Голяма част от тях са Вътрешно-общностни за ЕС доставки от Румъния, в които преобладава популярното китайско карго. Буквално седмица, след заработването на смесените екипи от данъчни и митничари, вносителите му са променили неговите форми. Рязко са намалели големите доставки от фирми, а значително са се увеличили тези от физически лица. Сегашните "куфарни търговци", обаче, са много по-изобретателни от предшествениците си през 90-те години, а и се възползват от всички предимства на евросъюза при преминаване на границата с претъпкани багажници на леките си автомобили. Независимо от хитрините им, "куфарното карго" се проверява много внимателно и информацията за него, заедно с направените актове за установени административни нарушения се изпращат в съответните Териториални дирекции на НАП в страната, защото повечето търговци са от Берковица, Хасково и други региони.

Тези факти са част от темите на септемврийската среща на експертите в Русенския Регионален Координационен Център на НАП и Агенция "Митници". Неговите екипи в Търговище са извършили през август 2 проверки на пунктове за зареждане с газ, където са обслужвани не само МПС, но и битови бутилки, за което глобата е от 1000 до 3000 лв. Силистренските екипи, пък са проверили 7 търговци на спиртни напитки и цигари, на които са съставили 3 акта за неиздаване на касови бележки. В различни селища на Разградска област приходни инспектори, митничари и полицаи са проверили по сигнали 11 търговски обекта за нерегламентирана продажба на тютюневи изделия. В резултат са съставени 14 АУАН и 3 фишове по акцизното законодателство.

Според директора на ТД на НАП - Русе Любомир Димитров, новата форма на съдействие между приходната агенция и митниците дава все по-бързо добри резултати. "Използвахме изминалия месец, за да създадем голяма информационна база за стоковите потоци и вносителите. На нейна основа сега можем да проследяваме как се търгува стоката и се внасят данъците за нея. Вече започваме първите инвентаризации на складове на фирми, за които сме констатирали при проверките на ГКПП "Дунав мост" голям внос" - конкретизира Димитров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: