Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Истински екшън предизвикаха 22-годишните извършители на нагла кражба на злато
Автор: Екип Ruse24.bg 17:07 / 05.06.2009Коментари (0)973
© Ruse24.bg
Както Ruse24.bg вече информира своите читатели, двама 22-годишни мъже извършиха въоръжен грабеж от златарски магазин тази сутрин.

Обектът, намиращ се на бул. "Фердинанд" 3 в Русе, обособен като златарско ателие и заложна къща, бил посетен от млад мъж, който поискал от жената вътре да разгледа златните изделия. Тя извадила поднос със злато, той разгледал и премерил няколко пръстена. После внезапно я напада и я изблъсква с удари във вътрешно помещение. Стопанката успяла да окаже съпротива, въпреки действията му и той грабнал тарелката и хукнал извън обекта. Там е пресрещнат от група граждани, които са го задържали. Те са свидетелствали още, че са видели да се оттегля от мястото автомобил с марка "Опел Кадет" с русенска регистрация, в който извършителят е оставил златото.

В това време близо до местопроизшествието се е намирал полицейски инспектор от Първо РУ на МВР. Виждайки множеството от хора, той се намесил, за да изпълни полицейските си правомощия. При задържането извършителят извадил пистолет и стрелял срещу униформения. После побягнал по бул. "Фердинад" в посока хотел "Рига", преследван от полицейския инспектор, който го предупредил да спре, въпреки това извършителят продължил да бяга, като свил по улица "Страхил войвода". Тогава служителят на реда произвел два предупредителни изстрела със служебния си пистолет и стоп-патрони, но нападателят отвърнал на огъня, което го принудило да стреля в краката му.

Извършителят се насочил към намиращата се в близост местостоянка на таксита. Заплашил с пистолета си шофьор на такси "Деу" към фирма "Юнион", седнал до водача и продължил с автомобила по Придунавски булевард. Полицаят продължил да го преследва с друго такси. В същото време нападателят изхвърлил шофьора, седнал на мястото му и продължил движението с висока скорост, завил по ул. "Епископ Босилков", като ударил предна и задна десни гуми на бордюра и бил принуден да спре в близост до църквата.

Излязъл с насочен пистолет срещу преследващия го МВР служител и пристигналите допълнителни сили от полицейски наряди. Мъжът се опитал да избяга към ул. "Княжеска" в посока центъра на града, където обаче е бил задържан.

Задържаният незабавно е приведен в "МБАЛ" АД, гр. Русе. Установена е самоличността му - М. Е. на 22 години, от с. Хотанца, Русенско. По първоначални данни му е нанесена огнестрелна рана в бедрото на левия крак, която има характера на лека телесна повреда. При последвалите полицейски проверки се оказва, че той е и собственик на избягалия лек автомобил "Опел".

В резултат на неотложно проведените оперативно-издирвателни действия от полицията, в с. Хотанца са заловени автомобилът и водачът. Колата е открита във владението на Б. Д. на 22 г. от Русе. Той си е признал пред органите на реда за извършеното. В превозното средство са намерени отнетите вещи, чието количество е в процес на установяване.

По първоначални данни пистолетът, с който е стрелял нападателя, е газово оръжие. То е иззето и предстои да бъде назначена балистична експертиза. По случая се води досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе. Процесуално-следствените действия продължават.

Още по темата: общо новини по темата: 3
09.07.2009 »
08.06.2009 »
05.06.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: