Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Иван Ценов направи първа копка за обновяването на лекоатлетическата писта в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:53 / 17.09.2011Коментари (0)889
©
Първа копка за лекоатлетическата писта в Русе събра днес на Градския стадион много звезди на българската лека атлетика. Сред тях бяха шампионите и световни рекордьори в леката атлетика Христо Марков, Ростислав Димитров, Евгени Игнатов, Силвия Монева и плеяда от наши прославени треньори.
Официалните гости на церемонията бяха народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Светлана Ангелова, зам.- министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, изпълнителният директор на Българската федерация по лека атлетика Диян Драшков, областният управител Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев, общински съветници, кметът на община Русе Божидар Йотов и други.

"Много съм щастлива и изключително много се вълнувам за това събитие! Така дългоочаквана е тази реконструкция на пистата. Оттук е започнала моята кариера. Оттук са излезли много добри български спортисти и нямате представа какво значи за мен началото на това строителство". Това сподели при полагането на първата копка за цялостен ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на Градския стадион в Русе световноизвестната състезателка в бягането на 100 и 200 метра Анелия Нунева. "Надявам се това да е много добра инвестиция за русенци. Надявам се да накараме подрастващото поколение да идва всеки ден на стадиона, да започне да се движи и след това да се надяваме да има следващата Анелия Нунева, Христо Марков, Евгени Игнатов", допълни лекоатлетката. Тя разби бутилка шампанско в кофата на багера при началото на работата. Първа копка направиха зам. - министър И. Ценов и кметът Б. Йотов.
Проектът "Реконструкция и изкуствено покритие на писта и лекоатлетически сектор на Градски стадион Русе" е на обща стойност 1 милион и 200 хиляди лева и става възможен благодарение на Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Русе. Той ще даде възможност за провеждане на пълноценен спортно - тренировъчен процес, така и за провеждане на състезания в различните дисциплини на Царицата на спортовете - леката атлетика. Новата писта в Русе постави началото на изграждане на модерен атлетически комплекс в града.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: