Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Иван Йоаний от Русе: Искам да предизвикам размисъл за истински ценните неща в живота
©
Един от най-талантливите русенски художници Иван Иванов – Йоаний сподели творческите си планове със заместник областния управител Георги Георгиев. Двамата са приятели от години и определено Георгиев е сред най-големите ценители на изкуството на Йоаний. "Продължавам да рисувам и да създавам изкуство, което да предизвиква хората да се замислят за истински ценните неща в живота и определено това не са материалните. Много се надявам картините ми да са в контраст на обърканото ни всекидневие и да възпитават младото поколение в достойни морални и етични ценности“, разказа Йоаний. От своя страна заместник областният управител сподели, че Йоаниий отдавна е извоювал своето място в културната история не само на Русе, но и на България. "Вие сте художник с много изразен собствен стил и посланията в творбите Ви често надхвърлят границите на изкуството, дори на битието и съзнанието. Вашите произведения граничат с мистичното. Те са едно вечно търсене на житейското пълноцветие“, заяви Георгиев.

Далеч не на последно място Иван Иванов бе категоричен, че ще продължи да работи все по-активно с младите хора, защото според него това е най-сигурният начин да интегрираме изкуството в живота си. Той ще води майсторски клас по рисуване и дизайн. Предвижда се курсовете да започнат в Деня на народните будители – 1 ноември. Те ще бъдат напълно безплатни и участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи – до 14-годишна възраст, от 14 до 18 години и над 18-годишна възраст. За контакти всеки може да се свържи с Йоаний на телефон: 0887440192. До момента са се записали повече от 20 участници. Учениците в мастър класа ще бъдат подготвени и за изпитите по архитектура и дизайн, пишат от Областна администрация Русе. 

Йоаний е роден на 29 февруари 1968 г. Завършва изобразително изкуство във Великотърновския университет. Опира се на философия и убеждения, които му позволяват да изгражда живописта си в класическата европейска изобразителна традиция, експериментирайки със старинни техники от VII век. Автор е на първата в България анахронистична изложба.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Почина Кирил Маричков
Почина Лиъм Пейн
Издирват майка на две деца от София
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: