Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Иван Иванов ще дърпа конците в БСП-Русе още три години
Автор: Екип Ruse24.bg 10:25 / 09.11.2008Коментари (0)652
© Ruse24.bg
В късните часове на съботния ден завърши работа отчетно-изборната конференция на БСП - Русе.

В нея участваха Валентина Богданова, председател на Общопартийната контролна комисия на БСП и народен представител, Иван Токаджиев, заместник министър на културата, народните представители от Коалиция за България, арх. Алексиева и д-р Руденко Йорданов. Конференцията беше уважена от лидери на политически партии в града, от председателите на КТ Подкрепа, на пенсионерските съюзи. Поздравления до конференцията изпратиха Областния управител, г-жа Мария Димова, председателят на Общинския съвет, г-н Искрен Веселинов.

След сериозна дискусия, русенските социалисти приеха решения за дейността си през следващия тригодишен период. Като своя основна задача те откроиха работата си за спечелване на доверието на русенци в изборите за Европейски парламент и за 41-то Народно събрание през 2009 година. Резолюцията определи основните акценти в дейността на общинската организация, по които ще работят общинските съветници от БСП, кметът и Общинския съвет на партията.

Конференцията прие и позиция на БСП-Русе по проекта за нова програма на партията. В позицията членовете на партията предлагат в програмата да се подчертае, че БСП работи за демократично социалистическо общество, за засилване регулативните функции на държавата в управлението на обществото, за решаване демографския проблем на българската нация.

Форумът на русенските социалисти избра ръководство на организацията в състав от 61 души, в които 29/47,5%/ са жени, 11,5% са младите до 35 години, 34,4% е обновлението на ръководния орган на партията в Русенска община. В състава на Общинският съвет на БСП-Русе са избрани народният представител арх. Силвия Алексиева, кметът, инж. Божидар Йотов, всички общински съветници от БСП.

В контролната комисия на БСП от 27 члена преобладават жените/над 60%/, младите са 22%. За неин председател бе избран Петър Мускуров.

За председател на Общинския съвет на БСП - Русе бе преизбран Иван Иванов с 58% от гласовете на делегатите. Другите кандидати - Венцислав Калчев и Мариан Димитров, получиха съответно 37% и 4% от одобрението на гласувалите.

На конгреса на социалистическата партия на 22 и 23 ноември в София русенските социалисти изпращат 13 свои представители - Божидар Йотов, Иван Иванов, Милена Хинкова, Веселин Заяков, Георги Колеолов, Венцислав Калчев, Петя Везирова, Мария Рачева, Екатерина Заякова, Петър Мускуров, Александър Неделчев, Христо Белоев, Пламен Рашев.

Конференцията реши русенци да подкрепят избирането на Сергей Станишев за председател на БСП.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: