Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Изложба на нетрадиционна живопис в библиотеката
Автор: Екип Ruse24.bg 12:22 / 04.08.2011Коментари (0)258
© Ruse24.bg
На 3 август в Русенската библиотека беше открита атрактивна и провокираща сетивата и мисълта изложба от картини, рисувани с пръсти. Експозицията на нетрадиционна живопис, дело на Борянка Борисова, озаглавена "Танц на любовта", е първото представяне на художничката пред русенската публика и нейната трета самостоятелна изложба.
Събитието откри директорът на библиотеката Румян Ганчев, който представи художничката, след което тя разказа за идеята на изложбата и как се раждат нейните творби. Рисувайки с пръсти, човек се освобождава от негативните емоции, натрупани у него. Така, освободен, човек се изправя пред възможността да направи своите щастливи избори, убедена е Борянка Борисова.
Изключително приятно преживяване и удоволствие за посетителите на изложбата бе демонстрацията на техниката рисуване с пръсти, която Борянка Борисова направи след откриването на изложбата.
Борянка Борисова е психолог по професия и живее и работи в гр. Лом. За себе си и за техниката на рисуване, която използва, тя споделя: "Рисуването с пръсти се използва в психотерапията. То не следва каноните в традиционното рисуване, които се изучават в художествените академии. Рисуването с пръсти е средство за освобождаване на емоции, то е начин да стигнеш до дълбините си и да се освободиш от онова, което задържаш в себе си.
Чрез рисуването с пръсти се постига покой, човекът опознава и открива себе си, освобождава се от онова, което не може да назове с думи, а картините, които създава имат пречистваща сила.

Преди две години видях картини, нарисувани с пръсти. Когато застанах сред тях, попаднах в друг свят, изящен, изпълнен със любов.

В началото на 2010 г. пожелах да рисувам. Никога преди това не бях го правила. Завърших курса при Анета Методиева през май същата година.

Когато за пръв път взех тубата с маслена боя, нямах представа какво ще направя върху платното. Това, което се случи после, ми е трудно да опиша с думи. Докато нанасях боята върху платното, в мен се отключваха различни спомени - едни болезнени, други приятни, а трети... за тях дори не бях си давала сметка какво са оставили вътре в мен. Тогава разбрах. И започнах своето пътуване към себе си. Това, което виждате, съм аз."






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: