Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Измамиха наивен русенец по позабравена престъпна схема
Автор: Екип Ruse24.bg 17:15 / 13.10.2009Коментари (0)557
© Ruse24.bg
Участието на дядото в телевизионния формат му струвало 1750 евро
Вчера, в Първо РУ на МВР в Русе е постъпил сигнал за измамен 79-годишен мъж от Русе. Възрастният господин си признал пред служителите на реда, че миналия петък, на 9 октомври, е попаднал в мрежите на двама измамници.

При проведените от криминалистите беседи с човека се е изяснила малко позабравена схема от богатия репертоар на престъпниците, за която вече са постъпвали сигнали в МВР.
Всичко започнало когато в петък на улицата го срещнал млад мъж, който го заприказвал с традиционната реплика "Позна ли ме, аз съм сина на ...". Разговорът съвсем потръгнал щом 79-годишният отвърнал с "На съседката ... ли?". Разприказвали се. После двамата тръгнали по улицата и по някое време ги срещнал друг по-възрастен, който се присъединил към тях. Дядото станал свидетел на разговора на двамата познати. Ставало дума, че е трябвало да свършат някаква работа, за да изкарат добри пари. Единият питал другия какво е станало с уговорката им и как вървят нещата с печалбата. Възрастният разбрал, че ще се снима рекламен клип или някаква телевизионна игра, но за целта е необходимо участникът да покаже пари в наличност, а след това тази сума ще му бъде възвърната двойно.

Така той сам предложил на придружителите си да вземе участие. После на два пъти от две банкови институции, 79-годишният изтеглил левовата равностойност по курса за деня на общо 1750 евро. След всяко теглене парите били предавани на "организаторите на телевизионния формат". Впоследствие мъжът е накаран да изчака на ул. "Константин Иречек" в района на механа "Странджата". След около час, щом никой не се е появил повече, мъжът се усетил, че е подведен. Прибрал се е, а вчера е посетил районното управление.

Полицаите са започнали разследване по случая. Криминалистите са изяснили, че единият от мъжете бил на видима възраст около 30 г., около 180 см висок, леко мургав, добре облечен, с нормално телосложение. Другият бил на около 50-60 години, висок около 170 см, нормално телосложение, бяло лице, облечен със светли дрехи - бели.
Извършителите се издирват от полицията. Продължава по-подробното изясняване на всички факти и обстоятелства около случая.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: