Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"КООРС" огласи отчета си за месец юни
Автор: Екип Ruse24.bg 10:44 / 08.07.2008Коментари (0)487
За периода от 1 до 30 юни контрольорите от СЗ "КООРС" към Община Русе са изготвили 102 констативни протокола, обявиха от градската управа. Посетени са 25 адреса по сигнали и 11 по жалби на граждани. Отчетът на звеното показва още, че за периода са съставени са 47 акта за установено административно нарушение за: извършване на търговска дейност чрез използване на подръчни съоръжения; палене на огън на открити места за широко обществено ползване; поставяне на РИЕ (Рекламно - информационни елементи) върху общински терен, сграда или съоръжение в нарушение на изискванията на Наредба № 12; за изхвърляне на строителни и производствени отпадъци в съдовете за битови отпадъци, за замърсяване на територии за обществено ползване; за временно депонирана изкопна пръст извън границите на строителните площадки и при излизане на камиони с мръсни гуми.

Групата охранители на СЗ "КООРС" през юни е охранявала 39 обекта на територията на Община Русе. През този период общинските служители участвали и в съвместна дейност със служители на ОДП - Русе по опазване на обществения ред при провеждане на разнообразни общоградски мероприятия. Охранявани са съвместно над 42 мероприятия.

Продължава патрулирането из вилните зони около града от смесени екипи на "КООРС", І-во РПУ, ІІ-ро РПУ, полицаи от ПУ "Чародейка", ПУ "Мартен", се разбра още днес. Общинските служители са оказали съдействие на криминална полиция за издирване и задържане на търсено от тях лице. Във вилна зона "Астарджийка" са засечени две лица от ромски произход с каруца, превозващи черни метали. Нарушителите са съпроводени от мотопатрулите до ПУ "Чародейка" за изясняване на случая. Ежедневно от "КООРС" са патрулирали около езерото в Лесопарка за да се предотврати нощния риболов, както и лова на маломерни рибки след откриване на риболовния сезон. Мотопатрулите са участвали в откриването и залавянето на лице, обявено за общодържавно издирване. Във вилна зона "Над канала" общинските служители са засекли криминално проявено лице, пренасящо метални отпадъци. Нарушителят е съпроводен до Първо РПУ за справка. Ежедневно екипи на "КООРС" са патрулирали около жп линията в участъка от ул. "Тулча" до бул. "Христо Ботев" за предотвратяване хвърлянето на камъни по влаковите състави. Извършени са и многобройни съвместни проверки със служители от отдел "Екология" за метене на липов цвят. Засечени са шест лица от ромски произход, на които е съставен акт за установено административно нарушение за чупене на клони при бране на липов цвят. Служители на "КООРС" са намерили малко дете, което се изгубило в центъра на града. Общинските служители са издирили родителите и им предали детето. По сигнал на граждани в Парка на младежта служители на "КООРС" са намерили жена във видимо нестабилно психическо състояние. Поискано е съдействие от ІІ РПУ. При проверката се установило, че жената няма документи за самоличност и няма къде да пренощува. Тя е била настанена в психодиспансера.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: