Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Как българите можем да се преборим с купуването на гласове
Автор: Екип Ruse24.bg 14:16 / 04.07.2009Коментари (0)572
© Ruse24.bg
Той най-вероятно ще пусне своята бюлетина утре. Кой искаш да избере бъдещето ти?
Утре България гласува за народни представители в 41-то Народно събрание. По националните медии текат редица кампании, които призовават, че трябва да се гласува. Ние в редакцията на Ruse24.bg също сме на това мнение, задължително трябва да се гласува и дълго обмисляхме как точно да допринесем за повишаването на избирателната активност.

Политиците хвърлят в момента милиони български левове, за да си купят гласове. С тези гласове те ще си купят депутатски места, чрез които ще се опитат да си възвърнат капиталовложенията. В повечето случаи това става на наш гръб. Излезте и гласувайте, уважаеми граждани, само така "инвестицията" в купени гласове ще се обезсмисли или поне ще се стопи максимално. Парите за купуване на "безгласници" са предварително определени. Бройката на купените също е предварително известна на съответните хора и дали вие ще гласувате или не, тя няма да се промени. В крайна сметка обаче се гледат процентите и колкото повече хора гласуват според волята си, толкова по-малък процент в крайния резултат ще са купените гласове.

Като един от най-четените русенски сайтове, с голям поток от хора, ни е лесно да следим тенденциите и ще ви дадем един лек, но важен пример. Съотношението напоследък в обявите за работа търся/предлагам в нашия сайт е около 20/1. По-голямата част от тази неравна пропорция я отдаваме на световната икономическа криза. Немалка част обаче се дължи и на българската реалност и начин на управление на държавата. Само с пускане на обяви за търсене на работа проблемите не се решават. Тяхното решаване трябва да започне от утре с първата, но много важна съпка. Излезте, гласувайте и решете сами бъдещето си. Ако не го направите, дори няма да имате право да сте недоволни от начина си на живот през следващите 4 години. Ще трябва да се "скриите" и да си траете, както сте се скрили в деня на изборите.

Негласуването не е наказателен вот, както си въобразяват голяма част от тези, които го правят, тъй като техните гласове се разпределят пропорционално между партиите, много от които са си купили правото на това разпределение. Негласувайки не показвате разгневена гражданска позиция, напротив, подарявате гласа си на партиите, които са си напазарували "бездушници" и обричате бъдещето си, бъдещето на своите деца, роднини, приятели. Тук е и мястото да развенчаем още един мит - за пускането на недействителни бюлетини. По този начин отново не наказавате когото и да било, тъй като недействителните бюлетини се вадят от общата бройка при преброяването и отново наказани оставате вие.



Още по темата: общо новини по темата: 99
13.10.2009 »
02.10.2009 »
14.08.2009 »
06.08.2009 »
06.08.2009 »
04.08.2009 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: