Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кандидатът за кмет на община Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов се срещна с работници от "СЕТ" АД
Автор: Екип Ruse24.bg 16:56 / 18.10.2011Коментари (0)1325
©
Кандидатът за кмет на община Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов проведе днес среща с работници и служители от русенската фирма за производство на печатни платки "СЕТ" АД. Заедно с него в представянето на основните акценти от програмата за управление на община Русе за периода 2011 - 2015 година участваха кандидатите за общински съветници доц. Васил Пенчев, Елка Симеонова, Марияна Данова - Иванчева.

"Аз съм русенец. Винаги съм се гордял с този град. Винаги ме е боляло, че този град вече 22 години върви надолу", посочи г-н Стоилов. За 10 години загубихме 14 000 наши съграждани, които отидоха в другите градове в търсене на по - добро бъдеще. Това не може да продължава повече, каза Пламен Стоилов при диалога си с гражданите. И обяви конкретните си идеи как ще стане това - създаване на благоприятни условия за развитие на бизнеса в тясно сътрудничество с община Русе, усвояване на средства от европейски програми чрез множество качествени проекти, които екипът му има капацитета да разработи, защити и реализира в кратки срокове, насърчаване на туризма и създаване на предпоставки за адекватно представяне на русенската култура и нейните таланти не само у нас, а и в чужбина.

По "традиция" неизбежно бяха включени и злободневни теми за жителите на многохилядния град.

Последното нещо, което трябва да се рискува е сигурността на хората, коментира Пламен Стоилов подадената информация от работничка за неработещо улично осветление в кв. "Здравец". Той предположи, че поради настройките на датчиците за осветление не навсякъде в града светва веднага, когато се стъмни. В тази връзка бе посочено, че този и ред други проблеми ще се решат от интегрирания проект за градско развитие на Русе. Паралелно с него ще има "горещи" линии за подаване на сигнали от русенци за нередности не само при осветлението, но и за чистотата, дупки по улиците и пр. Не искам в Русе да има глутници бездомни кучета като тези на Кръговото при сградата на ОД на МВР - Русе, добави Пламен Стоилов. Веднага след встъпването си в длъжност той ще направи така, че при спазване на европейските изисквания и общински наредби бездомни кучета да няма в зоните около училищата, детските градини и ясли.

Особена грижа ще има общинската администрация за рехабилитиране на инфраструктурата и сградите на здравни, социални заведения, изграждането на канализация в крайните квартали, опазване на здания - паметници на културата - общинска собственост. Само по този начин ще се отговори на потребностите на русенци от нормални улици не само в централната градска част, облагородени междублокови пространства с детски площадки, нови спортни площадки във всеки квартал... Списъкът с предложенията е доста дълъг, но за да се случи предвиденото след 23 октомври Пламен Стоилов призова всички жители на община Русе да бъдат активни пред урните в неделя. И изразят категорично желанието си за промяна, за да оправдае Русе след 2 години често използваното название "Най - европейски град на България".


Още по темата: общо новини по темата: 165
15.10.2012 »
05.11.2011 »
02.11.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: