Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ключови решения за образованието, екологията и транспорта в Русе прие Общинският съвет
©
Днешното дванайсето заседание на Общински съвет – Русе беше открито и водено от един от заместник-председателите на местния парламент Стоян Христов.

При кворум от 46 общински съветници, дневен ред от 65 точки, включително 12 питания и 2 изказвания от граждани, заседанието започна с приемането на формиране на групи и паралелки в общинските детски градини и училища с брой на децата и учениците под определения минимум за учебната 2024-2025 година. В няколко училища в община Русе ще има паралелки с брой на ученици под определения минимум за следващата учебна година.

Общинските съветници дискутираха състоянието на обществения транспорт в града, както и бе дадено съгласие "Общински транспорт Русе“ ЕАД да учреди на "Електроразпределение Север“ АД безвъзмездно и безсрочно вещно право на ползване върху изградения вече трафопост.

На редовното заседание на Общински съвет – Русе единодушно бе одобрено предложението на местната администрация да кандидатства с проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Община Русе чрез изпълнението на мерки за озеленяване в градска среда (междублокови пространства)“. Проектът е по Програма "Околна среда“ 2021-2027 г., Процедура "Зелени мерки в градска среда“.

Община Русе ще участва в учредяването, респективно в учредителното събрание за създаване на сдружение с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност "Местна инициативна рибарска група Русе – Иваново – Борово“ и за разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие за периода 2021-2027 г.“ в рамките на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 г. 

Днес Общински съвет – Русе даде своето съгласие общинско търговско дружество "Общински пазари" ЕООД, със собствени средства в размер на 375 000 лева, да извърши изграждане на нов общински пазар с постоянен статут в квартал "Чародейка Г-север“, гр. Русе. Управителят Кунчо Кунчев подчерта, че там ще се предвиди помещение, като се провеждат разговори за обособяване на аптека. Това става по искане на живущи в района.

Съветниците гласуваха и определянето на кандидатите за съдебни заседатели за Районен съд – Русе от района на Общински съвет – Русе.

Бяха одобрени задания на проекти за подробни устройствени планове, както и процедури за продажби на общински имоти на територията на общината.

Следващото заседание на Общинския съвет ще се проведе на 24 октомври 2024 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Основният ремонт на Дунав мост
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: