Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът обещал подкрепа на мирно протестиращите срещу държавата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:33 / 22.07.2009Коментари (0)632
©
Пореден мирен протест срещу "безобразното поведение на държавата и банките в условия на криза", ще се проведе утре от 10 часа, научи Ruse24.bg. Сборното място  е площад "Свобода" пред общината. Поканен да вземе отношение е и кметът на гр. Русе Божидар Йотов, който е уверил организаторите, че ще подкрепи исканията на гражданите и ще се изкаже пред протестиращите в тяхна подкрепа.
Също така тема на протеста ще бъдат и НАП. Като държавна
институция, тя трябва също социално отговорно да работи
в условия на световна икономическа криза.

Ето някои теми на протеста:

- Финансите на гражданите и фирмите са с огромна обществена значимост. Също като обществения транспорт и здравеопазването, които се дотират от държавата от десетки години. Кредитите за граждани и фирми трябва да се дотират от държавата по време на криза както е в цяла Европа, за да може България да преодолее кризата и да запази работните места.

- Единствените решителни действия напоследък, които виждаме от държавата, са измисляне на несъществуващи данъци и глоби на фирмите и принудителното им събиране. Идеята е сега да вземат пари, а когато фирмата осъди държавата след 2 години, друго правителство да ги връща на фирмите. Чудовищно престъпление в огромни размери. Това, уважаеми съграждани, е действието на държавата срещу кризата. Пълнят хазната и я крадат със измислени фирми под формата на ДДС. После в партийните каси. Реалните фирми обаче са оставени на произвола на банките и на енергоразпределителните дружества. Те това и чакат да няма държавен контрол и да правят каквото си искат. Уважаеми чуждестранни дружества, вървете във вашите държави да вдигате цени когато си поискате. Но не можете и вие го знаете.

- Хиляди банкери психолози тормозят гражданите по телефона, обяснявайки колко е страшно и сложно. Не, не е. Няма да търпим повече. Това е незаконно, това е психологически тормоз. Управителите на фирми не могат пълноценно да работят, работниците не са трудоспособни след такъв разговор. За какви се мислите господа банкери и ЕОН. За много важни? Кризата ще свърши и тогава ще видим.

- Като слушам някой политик да казва „да се засилят програмите за заетостта" и ми иде да крещя. Вие съсипахте работещи предприятия. Вие унищожихте фирми, които работеха въпреки, а не благодарение на вас. Сега ще правите програми да търсите работа на хората. Вие сте неграмотници. Свободната пазарна икономика не се интересува от желанията на политиците. Фирмите по-добре знаят каква дейност да развиват. Политиците трябва само да помагат. Не се мъчете да вършите нашата работа, вършете своята.

- Когато се закрие едно производствено предприятие, в най-лошия случаи произвежданият продукт започва да се внася от друга страна. Така се получават големи дупки в бюджета и се увеличава безработицата, уважаеми политици. Тия дупки не можете да ги запълните с фалшиви отчети, статистики и графики. Фалиралите фирми и безработните хора не ги интересува, че сме малко по-добре от Кения. На тях им трябва нормална атмосфера. Трябва помощ когато и където е необходима.

- Изгонете Банките, които не се съобразяват с интересите на гражданите и бизнеса. Изгонете от България Енергоразпределителните дружества. Нямаме нужда от посредник, който да прибира тлъсти печалби от ток, произведен от държавни производители на енергия. Накарайте НАП да работи в полза на народа, а не само в полза на бюджета и на шепа връзкари. Това се очаква от вас да направите, не да създавате работни места. Това сте длъжни да направите. Клетвата, която полагате, е да се ръководите от интересите на народа. Това са исканията на народа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: