Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Реки на времето"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:47 / 13.08.2012Коментари (1)1305
©
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов подписа днес с Ръководителя на Управляващия орган /УО/ на ОПРР Деница Николова договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Реки на времето". Официалната церемония по сключването на контракта и връчването на чека се състоя в град Добрич в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
 
Стойността на договора е 427 532 лв., 95 % от които - 406 155,40 лв. са безвъзмездна финансова помощ в рамките на схема "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" по Оперативна програма "Регионално развитие" и собствен принос в размер на 21 376,60 лв. Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и се основава на принципите на партньорство и регионален подход.

Проектът "Реки на времето" ще се изпълнява от Община Русе в партньорство с общините Иваново и Борово. Основната цел е да се подкрепи и увеличи интереса към конкурентоспособни туристически атракции на територията на трите общини. Това, на свой ред, ще допринесат за диверсификация на туристическия продукт, намаляване на териториалната концентрация и по-равномерно разпределение на ползите от туризма. Периодът за изпълнение е 2 години. Част от дейностите, които предстои да бъдат извършени, включват изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали; реклама в медиите; предоставяне на консултации; участия в събития; изследване на ефективността на маркетинговите дейности; дейности по разпространение на информация, публичност и визуализация и др. 
 
Усилията на Община Русе са насочени към създаване на интегриран туристически продукт, съчетаващ богатото културно наследство на града и изключителните природни дадености на региона. С излизането на пазара, като цялостен район с общи продукти, всяка от общините повишава конкурентоспособността на своя туристически потенциал чрез по-голяма видимост и разпознаваемост, както и с възможност за взаимно допълване в туристическото предлагане. Освен общото предлагане, всяка община има определен специфичен ресурс, който би могъл да допълни и разнообрази регионалния продукт - Русе (културен туризъм, фестивали и събития), Иваново (културен и еко туризъм), Борово (еко туризъм, селски туризъм). Чрез обединението всяка община ползва определен туристически поток, генериран от другите общини, и едновременно с това предлага на своите гости по-пълноценно преживяване, като включва в продукта си услуги,атракции и ресурси от другите общини. 

Постигнатите положителни резултати от реализацията на проект "Реки на времето" ще могат да бъдат прилагани както в други слаборазвити в туристическо отношение райони, където съществува потенциал за развитие на специализиран вид туризъм, така и при експлоатацията на други подобни обекти.

Това ще допринесе за оформянето на своеобразен модел, който следва да бъде мултиплициран и в други територии, като допринесе в значителна степен за развитието на туристическия сектор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.08.2012 г.
0
 
 
Преди няколко дни писаха -търсим боя за маркировка на улиците в нашия Русе.Аз питам-намерихте ли я,и кога ще има маркировка г-н КМЕТЕ? КОГА?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: