Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът разпореди обезопасяването и ремонта на фасадите на опасни сгради в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:22 / 30.07.2012Коментари (1)1109
©
Със своя заповед кметът Пламен Стоилов разпореди обезопасяването и ремонта на фасадите на опасни сгради в Русе. Заповедта беше издадена, след като нарочно сформирана от кмета комисия извърши оглед. Сред инспектираните сгради е и бл. "Лермонтов", от който на 9 юли падна каменна плоча от външната облицовка и рани жена. По време на огледа му, комисията е констатирала, че части от каменната облицовка са се разрушили. Било е установено още, че на източната фасада на козирката на последния етаж има надзид от 12 см. тухлена зидария, която е отлепена от фасадата. 

В съставения констативен протокол, комисията е категорична, че това представлява изключителна опасност за живота и здравето на преминаващите граждани. Въз основа на тези констатации, кметът Пламен Стоилов издаде заповед, с която нарежда на етажната собственост на бл. "Лермонтов":

1. Незабавно да се ограничи достъпа около фасадите на строежа
2. В срок от 6 месеца, да се направи детайлно обследване от строителна фирма на цялата каменна облицовка, като проблемните плочи се свалят или закрепят по указание на инженер-конструктор
3. Да се направи конструктивно заключение и се даде решение от строителен инженер-конструктор за незабавно укрепване на тухления надзид на източната фасада.

Същата комисия извърши оглед и на блоковете "Брацигово", "Ахелой", "Буная", "Клисура", "Родопи" и "Ангел Гецов". Според направените заключения, фасадите на бл. "Буная" не се нуждаят от ремонт , защото такъв вече е извършен,a всички останали блокове са облицовани с русенски камък и се нуждаят от неотложен ремонт. 

Съгласно Закона за управление на етажната собственост, "неотложен ремонт" е дейност за предотвратяване разрушаването на сградата, на нейни конструктивни елементи, общи части, инсталации или части от тях, както и за отстраняване на значителни повреди и деформации, водещи до опасност за живота и здравето на собствениците, обитателите и др. лица, до нанасяне на увреждане на околната среда и на близкостоящи сгради. 

Що се отнася до бл. "Брацигово", "Ахелой", "Ангел Кънчев" и "Родопи", комисията заключава, че е необходимо незабавно да се ограничи достъпа около фасадите и да се направи детайлно обследване от строителна фирма на всички облицовъчни фасадни панели и проблемните да се свалят или закрепят по указание на инженер-конструктор. Блок "Клисура" също се нуждае от детайлно обследване. Етажната собственост на последните блокове е информирана с писмо на кмета Пламен Стоилов за направените от комисията констатации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.07.2012 г.
0
 
 
И сега собствениците като се втурнат да ремонтират,гледай да видиш,на тях въобще не им пука,ще кажат държавата да ги ремонтира,и така до края на света.В тази държава никой не спазва никакви правила и закони а най лошото е -никой не може да ги накара,няма полиция,няма съд,нищо няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: